4 sfaturi pentru un web design eficient

Share Button

4 sfaturi pentru un web design eficientCalitatea web designului in procesul de creare site prezentare este cruciala, deoarece felul in care se folosesc culorile, fonturile si imaginile in structura site-ului poate face diferenta intre succes si esec.

Daca vrei ca vizitatorii sa iasa de pe site-ul tau in cateva secunde de la accesare, atunci fa in asa fel incat sa le fie dificil sa gaseasca informatiile de care au nevoie. Dar daca iti doresti ca ei sa petreaca cat mai mult timp pe site-ul tau atunci tine cont de urmatoarele sfaturi de web design:

1) Creeaza un logo profesional care sa fie vizibil pe home page

Logo-ul este o componenta foarte importanta a brand-ului, asa ca asigura-te ca iese in evidenta. Foloseste o imagine de rezolutie mare si plaseaza-ti logo-ul in coltul din stanga-sus al fiecarei pagini din website. Este un plus daca incluzi un hyperlink in logo care sa conduca vizitatorii catre homepage.

2) Creeaza un sistem de navigare usor de folosit de catre vizitatori

Optiunile de baza pentru navigare sunt de obicei plasate intr-un meniu sub forma de bara orizontala in partea de sus a site-ului. Pe langa aceasta, poti veni in ajutorul vizitatorilor si le poti oferi optiuni de navigare in partea laterala a site-ului, in sidebar.  De ce este important sa oferi vizitatorilor un sistem intuitiv de navigare?

Deoarece nici un vizitator nu va avea rabdare cu un sistem greoi si va renunta sa mai caute informatia de care are nevoie, cautand-o pe alt site. Asa ca rezerva partea de sus si partea laterala pentru linkuri catre partile principale ale site-ului, lasand partea de jos (subsolul paginii) pentru directionarea catre informatii secundare.

Carturesti.ro

3) Evita supraincarcarea cu imagini

Un website imbacsit de imagini si culori poate suprasolicita capacitatea de procesare a vizitatorilor si ii poate coplesi. Pentru a-ti tine vizitatorii cat mai mult timp pe site, asigura-te ca nu are un layout care sa bombardeze cititorii cu imagini si animatii de tip pop-up, care mai mult impiedica accesul la informatia dorita. Focuseaza-te pe informatiile de baza, specifice tematicii site-ului.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este lungimea paragrafelor de text. Mentine-le cat mai scurte posibil. Un paragraf nu ar trebui sa aiba mai mult de 5-6 randuri.

4) Realizeaza un web design cat mai aerisit

Asigura spatiu suficient intre paragrafele de text si imagini pentru a-i conferi vizitatorului confort vizual si a-i permite sa asimileze toate informatiile si sa observe toate facilitatile pe care site-ul tau le ofera.

O buna distributie a “blank-space-ului” pe site va directiona atentia vizitatorilor catre continut. In ziua de azi, competitia in mediul online este foarte stransa, iar una din cele mai importante batalii se da la capitolul web design. Cu cat e mai simplu si mai eficient, cu atat site-ul va fi mai performant si mai vizitat. Indiferent ca vorbim de site-urile obisnuite sau cele pentru mobil, cea mai importanta este experienta utilizatorului.

Daca acesta gaseste usor informatiile pe care le cauta, si pe deasupra este si incantat din punct de vedere estetic si cromatic de website-ul tau, fii sigur ca va reveni si altadata.

optimizare seo blogger

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code