8 Lucruri Pe Care Nu Le Stiai Despre Becurile Cu LED

8 Lucruri pe care nu le stiai despre becurile cu LED

optimizare seo blogger
Share Button

8. Un light emitting diode sau LED, este un tip de bec solid state ce foloseste un semiconductor pentru a converti energia electrica in lumina.

In ziua de astazi, becurile cu led pot fi de 5 pana la 7 ori mai eficiente din punct de vedere energetic, decat becurile incandescente conventionale, iar din acest motiv, led-urile va pot reduce facturile la energia electrica, considerabil. Cauti becuri LED eficiente, de la cei mai renumiti producatori? Intra pe Lanterne.ro!

7. Spre deosebire de becurile standard, incandescente, ce risipesc aproape 90% din energie prin caldura – led-urile folosesc de fapt energia mult mai eficient, cu foarte putina caldura disipata in procesul de iluminare.

Carturesti.ro

6. Led-urile de foarte buna calitate au o durata de viata de pana la 25.000 de ore sau chiar si mai mult in unele cazuri, iar asta inseamna ca vor dura de 25 de ori mai mult decat becurile traditionale. Aceasta durata de viata este de 3 ani continuu, daca veti folosi becurile (le veti aprinde) 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana.

5. De la luminile pentru avertizoarele din trafic (semafoare) pana la luminile de frana ale autovehiculelor si led-uri pentru televizoare, aceasta tehnologie cu LED este folosita intr-o paleta larga de aplicatii, datorita caracteristicilor unice ce includ o marime foarte compacta, mentenanta redusa, rezistenta la spargere sau rupere si abilitatea de a concentra lumina intr-o singura directie, fara a o disipa inegal.

4. Becurile cu led nu contin mercur, un recent studiu al Departamentului de Energie din Statele Unite determinand ca led-urile au un impact mult mai mic asupra mediului inconjurator, decat cele incandescente. Acestea au un avantaj si in comparatie cu becurile ce folosesc tehnologia CFL, tehnologie de la care se asteapta de asemenea o crestere, in urmatorii ani.

3. Din moment ce Energy Department a inceput sa finanteze tehnologia LED inca din anii 2000, aceste proiecte au primit 58 de patente. Unele dintre proiectele cele mai de succes au inclus dezvoltarea unor noi metode de a folosi materialele, de a extrage mai multa lumina si de a rezolva anumite provocari tehnologice.In momentul de fata, industria led se focuseaza pe reducerea costurilor de productie.

2. Primul LED ce asigura o lumina in spectrul vizibil (al omului) a fost inventat de catre Nick Holonyak, in timp ce lucra pentru compania americana General Motors, in 1962. De atunci, aceasta tehnologie a avansat foarte mult si costurile s-au redus semnificativ, led-urile reprezentand acum o solutie viabila nu numai din punct de vedere energetic, dar si din punct de vedere financiar.

Pana in anul 2030, se estimeaza ca becurile cu LED vor reprezenta aproximativ 75% din market-share-ul total de becuri, la nivel global.

1.    In 2012, aproape 49 de milioane de becuri cu led au fost instalate doar in Statele Unite – economisind aproximativ 675.000.000 de dolari din costurile cu energia. O schimbare a macazului totala catre tehnologia cu LED in urmatoarele doua decade, ar putea aduce economii in SUA de aproximativ 250 de miliarde de dolari si ar putea reduce drastic consumul electric pentru iluminare (cu aproape 50%), reducand in acelasi timp emisiile de carbon cu 1.800 de milioane de tone.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code