Apple Reinventeaza Cititorul De Amprenta

Apple reinventeaza cititorul de amprenta

Carturesti.ro
Share Button

Viitoarele iPhone-uri nu vor fi caracterizate doar de display-ul curbat, care fura privirile. Analistul de securitate de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, crede ca cei de la Apple sunt pe cale sa proiecteze un senzor de amprenta cu totul nou, pentru viitoarele device-uri iPhone si iPad. Cauti huse iPhone, la preturi fara concurenta? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Pentru ca Apple sa poate elimina cu succes marginile telefonului, va avea nevoie de un senzor de amprenta situat sub ecran – iar asta inseamna ca trebuie sa conceapa unul cu totul nou, de la 0.

Dezvoltarea si productia unui astfel de senzor se afla in desfasurare – ne spune acelasi analist – dar totusi abia au fost facuti primii pasi in acest sens si noul senzor s-ar putea sa nu fie disponibil pana la finele anului 2017, pe noul model de iPhone. Poate ca pe viitor nici nu vom mai folosi acesti senzori de amprenta, cine stie?

Acelasi Kuo declara ca Apple “flirteaza” si cu tehnologiile de recunoastere a fetei (nu doar a iris-ului ocular), ca parte a noilor feature-uri ce vor fi implementate in viitor pe device-urile iPhone si s-ar putea ca pe termen lung, chiar sa inlocuiasca senzorul de amprenta devenit deja comun printre utilizatorii acestor device-uri.

Tehnologia de recunoastere a fetei nu este nicidecum una noua (este aparuta inca de cand se folosea Android 4.0), dar nu era la fel de eficienta sau rapida, ca senzorul de amprenta. Daca acest lucru se va schimba, probabil ca ar putea inlocui cu succes la un moment dat, cititoarele de amprenta de pe device-urile mobile. Kuo tine sa ne aminteasca si faptul ca noile ecrane curbate ale celor de la Apple, s-ar putea sa nu permita implementarea 3D Touch, asa cum o cunoastem noi in zua de astazi, ci va trebui schimbata cumva. Daca doar va fi imbunatatita sau se va implementa un cu totul alt gen de senzor, asta ramane de vazut.

Ca intotdeauna, noi utilizatorii, trebuie sa luam aceste analize ca pe simple zvonuri, pana in momentul in care se vor confirma oficial, cel putin. Pe de alta parte, ce am putut observa de la tranzitia iPhone 6 Plus la 7 Plus, este faptul ca senzorul de amprenta implementat de catre cei de la Apple pe ultimul lor model de Iphone, este in momentul de fata mult mai performant.

In primul rand este mult mai rapid, erorile nu mai sunt prezente si este mai  precis. Pe iPhone 6, daca aveai mana putin umeda (transpirata de exemplu), senzorul de amprenta nu-si mai facea treaba asa cum trebuie si era necesar sa introduci pin-ul, pentru deblocarea telefonului.

Pe modelul iPhone 7 Plus acest lucru nu se mai intampla, noul senzor nu mai prezinta astfel de probleme. In acelasi timp, trebuie sa tinem cont si de faptul ca foarte multi producatori de smartphone, au implementat in ultimele generatii de produse, un astfel de senzor. Pentru cei de la Apple cel mai simplu ar fi sa pastreze senzorul (intr-o forma sau alta) si sa-l imbunatateasca cu fiecare gama lansata.

optimizare seo blogger

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code