Care Este Primul Instrument Pe Care Trebuie Sa Il Alegem Pentru Copii?

Care este primul instrument pe care trebuie sa il alegem pentru copii?

Share Button

Inca de cand este mic, copilul este atras de sunete si in final de muzica si multi parinti se gandesc cu ce instrumente muzicale ar trebui sa inceapa copilul. Muzica ii calmeaza pe bebelusi si le atrag atentia si le maresc capacitatea creierului dupa cum veti vedea in acest articol.

Muzica are o serie de beneficii pentru copii si a invata sa poata scoate si el sunete muzicale cu un instrument propriu reprezinta o experienta stimulanta care il face sa aiba incredere in el. Este una din primele lectii de viata.

Muzica reprezinta o arta a comunicarii si a propriei exprimari dar si a placerii auditive. In plus, muzica ofera copilului sansa de a isi focaliza atentia si de a isi exprima sentimentele dar si de a il ajuta pe copil sa inteleaga cum pot sa fie rezolvate unele conflicte. De fapt, dupa cum spun si psihologii, muzica ajuta copilul sa creasca frumos.

Care este instrumentul cu care ar trebui sa demaram educatia muzicala a copiilor? Primele instrumente muzicale cumparate depind in general de varsta copilului, dar si de cat de lungi ii sunt degetele si de interesul sau particular pentru un instrument anume.

Copilul si-a exprimat deja interesul spre un anumit instrument.? Ei bine, de acolo va incepe discutia. Inainte de a alege un instrument pentru copil este o idee buna sa intelegeti care sunt tipurile de instrumente muzicale. Instrumentele muzicale sunt grupate pe categorii. Instrumentele cu clape sunt cele precum pianul, orga, pianul muzical, sintetizatorul.

Instrumentele cu corzi sunt vioara, viola, violoncelul si contrabasul, cele cu corzi ciupite sunt chitara, basul si basul cu 5 corzi. Mai exista cele cu clape precul clarinetul, saxofonul, naiul, cele de suflat precum trompeta, tuba si trombonul si instrumentele de percutie precum toba, tamburinele si clopoteii.

Dupa aceasta clasificare primara ar fi cazul sa ne gandim si la stilurile muzicale pe care sa le luam in calcul. Desigur, alegand un instrument la care sa cante copilul, trebuie sa ne gandim la muzica pe care el o agreeaza. Sunt si instrumente care se asociaza cu genul de muzica.

Va prezentam si care sunt cele mai comune asocieri. Pentru chitara electrica se potriveste muzica rock, pop, jazz si blues. Chitara acustica este pentru folk, country, muzica clasica si pop.

Carturesti.ro

Instrumentele cu clape sunt printre cele mai versatile instrumente si sunt asociate cu toate stilurile de muzica. Pianul e foarte bun pentru tehnica si pentru invatarea notelor.

Clarinetul si saxofonul sunt portivite pentru jazz, pop, funk si gospel. Trombonul si trompeta sunt pentru jazz si funk.

Daca muzica pare a fi ceva fascinant pentru micutul vostru atunci ar cam fi cazul sa va ganditi serios sa le cumparati un instrument muzical. Acest lucru poate sa fie primul cadou care poate sa le schimbe viata. Pot sa devina artisti, daca le deschideti drumul cu un instrument.

optimizare seo blogger

Daca inca nu exista un instrument spre care copilul sa fie orientat atunci puteti sa utilizati un instrument ideal cu care sa incepeti studiul serios.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code