Care sunt daunatorii cerealelor si plantelor

Share Button

Care sunt daunatorii cerealelor si plantelorNu poti face agricultura stand cu mainile in buzunare. Nu poti face agricultura fara utilajele potrivite. Tot mai des, mici agricultori incearca sa profite de utilajele aparute pe piata agricola, pentru a-si usura munca.

Astfel, ei isi cumpara un motocultor,  sau un alt utilaj extrem de folositor si lucreaza pamantul in voie, cu pasiune si harnicie.

De ce este atat de util un motocultor? Pentru ca el poate indeplini multiple functii, cum ar fi: sapatul, prasitul, cositul sau alte activitati, in functie de accesoriile pe care le detine. Acest utilaj este o adevarata binecuvantare pentru oamenii care lucreaza parcele mai mici de pamant.

Folosit cu grija, el nu prezinta un pericol pentru oamenii responsabili. Daca vrei sa-ti cumperi un astfel de utilaj, iti recomandam site-ul http://www.motocultoare-motosape.blogspot.com/ . Dupa ce iti este livrata comanda, citeste cu mare atentie manualul si fa intocmai cum iti spune.

Carturesti.ro

Din nefericire sunt momente in care agricultura iti poate da batai de cap. Inamicii care ataca deseori culturile ii intristeaza pe oamenii care muncesc din greu si fac eforturi uriase pentru a avea parte de o cultura bogata.

In ceea ce priveste culturile de cereale, vorbim in primul rand despre gandacul ghebos. Acesta ataca cerealele paioase. De obicei, aceste daunatoare apar in momentul in care un anumit sol este folosit ani la rand pentru o anumita cultura. De asemenea, precipitatiile sunt foarte importante, ele ducand la aparitia daunatoarelor care isi depun ouale in lunile septembrie-octombrie. In urma depunerii oualelor se formeaza larve ce afecteaza planta. Pentru a scapa de astfel de daunatoare este recomandat tratamentul cu insecticide sau insectofungicide.

Un alt inamic al cerealelor este acarianul gramineelor. Acesta face ca boabele sa se increteasc si paiul sa se usuce. Acesta poate fi combatut cu solutii speciale.

De asemnea, culturile de cereale sunt atacate si de diferite tipuri de muste, cum ar fi musca suedeza, musca galbena a cerealelor sau musca cenusie. Primele doua tipuri de muste pot fi combatute cu ajutorul unor solutii pe baza de piretroizi, ultimul tip, insa este aproape imposibil de combatut.

Daca vorbim de legume si ele pot fi atacate de diverse tipuri de daunaoare. Conopoda are inamicul numit paduchele verde. Acesta se ascunde bine si este cam greu de combatut. Paduchele verde este extrem de daunator, deoarece poate afecta planta atat de mult, incat sa o opreasca din crestere.

Limaxul cenusiu este unul din daunatorii intalniti pe salata, castraveti, ardei, rosii, varza sau alte tipuri de legume. Acesta este unul din daunatorii care ataca plantele pe timp de noapte, ziua adapostindu-se in sol. Cel mai eficient tratament se aplica pe sol. In categoria daunatorilor ce afecteaza legumele mai intra si musca miniera, buha verzei, gandacul de Colorado sau musculita alba.

Este important ca aceste daunatoare sa fie descoperite la timp si sa se foloseasca metode si substante adecvate combarii lor. Daca nu actionezi la timp, risti sa pierzi tot ce ai muncit pana in acel moment.

Agricultura este frumoasa, dar trebuie sa te ocupi cu adevarat de ceea ce cultivi si sa iei in calcul si aspectele mai putin placute, cum sunt daunatorii.


Alte stiri actuale :

optimizare seo blogger

1. Agricultura “patriotică” sau furtul seminţelor de porumb pentru China
2. Daunatorii cerealelor, O problema majora cu care va puteti confrunta acum in toamna!
3. Străinii pot cumpăra NECONDIŢIONAT pământ agricol
4. Ai teren agricol? Cât îţi va lua statul impozit pe venitul fictiv din 2013
5. Cum a devenit Romania o ferma cu proprietar din UE. Harta terenurilor detinute de straini

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code