Care sunt principalele tipuri de usi din lemn masiv?

optimizare seo blogger
Share Button

Care sunt principalele tipuri de usi din lemn masiv?Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand construim sau ne mutam intr-o casa noua este usa.

Trebuie sa ne gandim foarte bine ce fel de usi vrem sa avem in interiorul casei noastre. Usile de interior din lemn sunt extrem de binevenite. Astfel de usi de interior din lemn pot fi achizitionate din showroom-uri specializate sau din magazinele online.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre care sunt principalele tipuri de usi din lemn masiv.

Acum un secol, era o obisnuinta ca toate usile exterioare ale unei case sa fie realizate din lemn masiv. Acest lucru s-a extins si la usile de interior, fie ca acestea erau folosite pentru a infrumuseta intratea intr-o casa, dormitor, bucatarie, subsol sau mansarda. Cu toate acestea, astazi, usile din lemn masiv sunt rareori vazute in constructiile de case noi, fiind inlocuite de acele usi ieftine, goale, fabricate din deseuri de constructie.

Chiar si asa, aceasta tendinta este intr-un continuu regres deoarece multi proprietari de case opteaza pentru farmecul rustic si performanta sporita a lemnului masiv. Pentru a va oferi o oarecare sursa de inspiratie trebuie sa spunem ca exista mai multe optiuni in ceea ce priveste usile din lemn decat erau in era victoriana, spre exemplu.

In afara de frumusetea oferita de maiestria manuala superioara, usile din lemn solid ofera izolare si securitate crescuta. O usa din stejar masiv, de exemplu, va fi mult mai eficienta in descurajarea celor care vor sa intre prin efractie decat o usa care tinde sa se „ofere” atunci cand este impinsa sau sprijinita. In schimb, usile goale compromit intimitatea, dat fiind faptul ca produc adesea un ecou al sunetelor care apar de fiecare parte a acestora.

Din aceste motive, majoritatea proprietarilor fac o prioritate maxima din inlocuirea usilor goale de la intrare cu usi din lemn masiv. Exista multe caracteristici optionale de luat in considerare. Printre acestea se numara: tipul de lac folosit pentru a proteja lemnul, stilurile lambriurilor, accesorizarea etc.

In privinta materiei prime, usile din lemn solid sunt cel mai frecvent realizate din pin alb. Cu toate acestea, majoritatea producatorilor sunt capabili sa realizeze, de asemenea, usi personalizate din mahon, stejar, artar, cires sau plop. Stilul traditional de usa cu patru geamuri este, de asemenea, larg raspandit.

Carturesti.ro

In ceea ce priveste acesta din urma, trebuie sa fim constienti ca, desi ramele in care este plasata sticla sunt realizate adeseori din lemn masiv, acestea sunt de multe ori acoperite cu un placaj subtire. Desigur, acest lucru nu diminueaza cu nimic calitatea usii, insa, este ceva ce trebuie luat in considerare, mai ales daca usa este destinata unei slefuiri grele.

La fel ca in cazul multor lucruri, accesoriile pot avea un impact grozav atunci cand vine vorba de usi. Usile din lemn masiv facute sa arate ca si cum ar fi din alt secol sunt imbunatatite cu manere si incuietori de epoca.

Pentru mai multe detalii legate de usile de interior din lemn accesati www.tgg.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code