Cât de rezistente sunt caloriferele din baie?

Share Button

calorifer baie gorgiel 1200x600Când ne gandim la calorifere baie, de fontă, de aluminiu sau din otel, primul lucru care ne vine în minte este o mica discrepanţă. Parcă nu sună bine în aceeaşi frază umezeala din baie împreună cu elemente metalice de acest tip.

Mulţi vor spune că mai exista elemente metalice într-o baie şi au dreptate. Însă toate au în comun un element care le face apte pentru încăperile respective. Toate aceste elemente metalice sunt tratate din punct de vedere chimic şi fizic, astfel încât rezistenţa lor la coroziune datorata umiditătii să fie una cât mai indelungată.

Caloriferele pentru baie nu fac excepţie de la aceasta regulă. De la concepţia acestora şi până la produsul finit, toate procedeele care ţin de fabricarea acestor calorifere baie ţin cont şi de umiditatea aferentă încăperilor pentru care sunt destinate. Chiar daca avem de-a face cu aburul, sau cu o umiditare ridicată a aerului, nu conteaza deoarece aceste prouse sunt special create pentru a funcţiona foarte bine în aceste medii.

Vorbim încă de la început de alegerea unor materiale cu rezistenţă crescută la acţiunea apei, dar vorbim aici şi de îmbinări, unde sudura trebuie să fie perfectă, fără pori, pentru a nu lasa apa să îşi facă loc. Mai este vorba şi de vopselele aplicate, acestea fiind la randul lor tratate pentru a face faţă cu succes umidităţii pe termen lung. Aşadar, nu contează de câte ori faci duş sau baie într-o zi, sau cât de umed este mediul în general. Suprafeţele protejate sunt deosebit de eficiente în orice context.

La fel de adevarat este că, aşa cum există bai în care ventilaţia poate fi facută natural, prin intermediul unui geam, există şi băi care nu pot fi prevazute cu geam. Nu pentru că inginerul proiectant nu ar fi prevăzut aşa ceva în dotarea băii, ci pentru că spaţiul aferent băii nu permite acest lucru.

Dacă ne gandim la băile apartamentelor din blocurile construite înainte de revoluţie ne dăm seama foarte usor despre ce este vorba. Totuşi, putem interveni cât de cât la acest nivel, prin instalarea ventilatoarelor speciale care au rolul de a asigura într-o oarecare măsura ventilarea aerului din încapere.

optimizare seo blogger

Se întampla însa ca aceste apartamente să intre în posesia unor persoane care doresc ca inainte de a se muta efectiv să facă o renovare. Şi multora dintre ele le vine ideea ca baia ar putea beneficia de nişte îmbunătăţiri. Datorita faptului că nu pot apela la montarea unui geam, fie el şi unul de mici dimensiuni, se optează pentru montarea unor calorifere baie ca de exemplu cele prezente în oferta specialiştilor de la shop-einstal.ro.

Acestea pot indeplini mai multe roluri. Primul şi cel mai important, ar fi menţinerea temperaturii la un nivel care să nu permită nici cea mai mică senzaţie de disconfort. Implicit, se menţine şi umiditatea la o valoare cât mai scazută, stiut fiind faptul că frigul şi umiditatea fac casă bună împreună, dar nu spre confortul locatarilor, ci din contră.

Astfel, aceste calorifere baie îşi fac simţită prezenta şi utilitatea şi contribuie cu succes la crearea unei zone în care confortul să nu lipsească absolut deloc.

Carturesti.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code