Ce este un regulator de presiune a apei?

Carturesti.ro
Share Button

VAS HIDROFOR 100L ORIZONTAL PN10Persoanele care detin hidrofoare cunosc foarte bine faptul ca dimensiunea si capacitatea vasului hidrofor este extrem de importanta. De aceea, daca nu sunteti multumiti cu vasul pe care il aveti va recomandam sa achizitionati un vas hidrofor 100 litri pentru a prelungi viata pompei.

Un sistem de alimentare cu apa nu poate functiona corect daca nu prezinta si un regulator de presiune a apei. Ce este un astfel de regulator? Vom incerca sa oferim raspunsul in momentele ce urmeaza.

Un regulator de presiune a apei este un element de siguranta sanitara, destinat sa previna cresterea brusca a presunii apei si totodata pastrarea acesteia la un nivel la care robinetele si capurile de dus sa functioneze corespunzator.

Acest dispozitiv este localizat, adesea, in apropierea conductei principale din partea exterioara a casei si este extrem de util sa se cunoasca localizarea acestuia si cum se ajusteaza, daca este necesar.

Sistemul de conducte functioneaza datorita presiunii apei. Atunci cand presiunea este suficient de mare, apa este impinsa printr-un robinet deschis, chiar daca dispozitivul de evacuare a apei este mult peste nivelul solului. Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la scurgeri, saibe erodate, miscari de conducte sau chiar explozii, in circumstante extreme.

Un regulator de presiune a apei este o supapa care controleaza nivelul de presiune pentru a se asigura ca aceasta este eficienta si sigura. Intr-o cladire cu mai multe etaje, fiecare etaj are un regulator de presiune, din moment ce nivelurile mai ridicate de presiune sunt necesare la etajele superioare pentru a impinge cu succes apa in sus.

In mod normal, presiunea apei trebuie sa fie undeva intre 2.8 kg pe cm patrat si 4.2 kg pe cm patrat. Cele mai multe regulatoare de presiune prezinta un cadran reglabil, care poate fi folosit pentru a creste presiunea apei in cazul in care apa abia se scurge din robinete si pentru a reduce presiunea in cazul in care aceasta este prea puternica. Unele au, de asemenea, valve care se deschid intr-un val de presiune pentru a permite apei sa curga inofensiv, mai degraba, decat sa se loveasca prin sistemul de conducte.

Centralele termice si incalzitoarele de apa au un tip special de regulatoare de presiune, care poarta denumirea de supapa de reglarea a presiunii de temperatura. Aceasta supapa este conceputa sa se deschida in cazul in care presiunea sau temperatura din interior incalzitorului creste la un nivel periculos, premitand presiunii sa iasa inofensiv, chiar daca uneori dezordonat.

In cazul in care aceasta supapa este deteriorata sau defecta, exista riscul unei explozii, cauzata de presiunea extrem de mare in interiorul centralei sau boilerului. Familizarizarea cu caracteristicile de siguranta precum regulatoarele de presiune este o idee foarte buna, deoarece aceastea pot fi accesate foarte repede in caz de urgenta.

optimizare seo blogger

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de vase hidrofor 100 de litri, va recomand http://pompe-submersibile.com.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code