Ce Sunt Displayurile De Telefon?

Ce sunt displayurile de telefon?

Carturesti.ro
Share Button

Acronimele de afisare a imaginilor pentru smartphone-uri pot fi putin coplesitoare, dar daca doriti sa stiti ce inseamna toate numerele si abrevierile asociate cu ecranele smartphone, puteti citi acest articol

Doriti sa stiti ce este cel mai bun tip de ecran si ce inseamna diferentele in rezolutia ecranului? Cititi mai departe. Daca sunteti interesati de display iPhone va recomandam sa mergeti in magazine autorizate.

Rezolutia

Un aspect important atunci cand vorbim despre ecranele smartphone-urilor poate fi in mare parte reprezentat de rezolutia afisajului si, ca ghid, numarul mai mare este mai bun aici. Cuprinsa in aceasta categorie de “rezolutie” este dimensiunea ecranului (in toli), numarul de pixeli (cat de multe informatii se poate afisa) si cat de densi sunt pixelii, denumiti pixeli per inch (ppi)

Daca stiti dimensiunea ecranului, puteti afla cati pixeli sunt stransi intr-un centimetru patrat: adica cifra de pixeli per inch (ppi), denumita densitate de pixeli. Puteti calcula cu usurinta ppi-ul telefonului dvs. utilizand un calculator de densitate a pixelilor.

Avem principalele idei acoperite mai jos, dar vom incepe cu rezolutia HD sau mai mare, asa cum este cazul celor mai multe smartphone-uri. S-ar putea dori, de asemenea, sa acorde atentie la punctele albe, de asemenea, care sunt un rating de luminozitate pentru afisaje.

HD

HD inseamna o inalta definitie. HD inseamna pur si simplu o masurare a pixelilor de 1280 x 720 pixeli. Indiferent cat de mare este ecranul, atata timp cat masurarea pixelilor ramane la aceasta scala, este un afisaj HD.

optimizare seo blogger

Prin urmare, cu cat ecranul HD este mai mic, cu atat densitatea pixelilor este mai mare si, teoretic, cu atat imaginea este mai buna. Deci, pur si simplu avand un afisaj HD nu inseamna prea mult, deoarece va produce o imagine foarte diferita pe ecranul de 5 inch fata de un ecran de 10 inch (nota: dimensiunile ecranului sunt masurate pe diagonala pentru a tine cont de rapoartele de aspect usor diferite ).

Pe un ecran de 4,3 inch, de exemplu, densitatea pixelului este de 342 ppi. Pe un ecran de 4,7 inch, densitatea pixelilor scade la 312 ppi, dar ambele sunt inca afisaje HD. Potrivit Apple, 300 ppi este combinatia perfecta, pentru ca acesta este aproximativ punctul in care ochiul uman nu mai poate fi capabil sa perceapa pixeli individuali la o anumita distanta de vizualizare (si pe un anumit ecran de anumite dimensiuni).

Full HD

Full HD este urmatorul pas in sus si este in prezent standard pentru definitia afisari ale smartphone-urilor, desi 2K (QHD) a castigat popularitate pe dispozitivele high-end de cand cu Oppo Find 7 si LG G3, primele dispozitive comerciale disponibile cu ecrane QHD.

Masuratorile Full HD (1920 x 1080 pixeli). Din nou, densitatea pixelilor va depinde de cat de mare este ecranul in general. Cu telefoane inteligente la marcajul de 5 inci, densitatea pixelilor este de aproximativ 440 ppi, in timp ce pe un ecran de 5,5 inci acest numar scade la 400 ppi.

QHD, Quad HD sau 2K

QHD inseamna Quad HD, care este de patru ori mai mare decat definitia HD standard. Aceasta inseamna ca puteti potrivi acelasi numar de pixeli cu cele patru afisaje HD intr-un afisaj QHD de aceeasi dimensiune. Masurarea pixelilor pentru QHD este de 2560 x 1440 pixeli. Un afisaj QHD de 5,5 inch are o densitate a pixelilor de 538 ppi. Pentru comparatie, densitatea pixelilor unui ecran Full HD de 5,5 inch este de 400 ppi.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code