Ce trebuie sa ai in vedere, atunci cand investesti intr-un computer?

Share Button

Ce trebuie sa ai in vedere, atunci cand investesti intr-un computer?Cumpararea unui pc, reprezinta de cele mai multe ori o investitie importanta, deci vrei s-o faci cum trebuie. Acest ghid te va ajuta sa intelegi ce sa cauti si unde sa te uiti, atunci cand vrei sa investesti in calculatoare.

Piata vanzarii de pc-uri este una foarte larga si in functie de buget, te poti orienta catre un pc nou, de top sau poate ai un buget mai redus si te-ar interesa calculatoare second-hand sau calculatoare refurbished.

Cu atat de multe optiuni la alegere, poate fi greu sa decizi ce fel de computer ti se potriveste. Prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este “Am cu adevarat nevoie de un computer nou?”.

Iti sugeram asta, deoarece in cazul in care detii deja un pc mai vechi, un simplu upgrade, cum ar fi la memorii, schimbarea procesorului sau a hard-diskului, cu altele mai noi si mai performante, iti pot aduce un spor semnificativ de performanta.

Al doilea lucru la care ar trebui sa te gandesti este “La ce voi folosi calculatorul?” Acest lucru este foarte important.
Taskuri simple de tip office, unde doar vei creea sau edita docmente, vei verifica emailuri si vei folosi internetul intr-un mod basic, nu iti vor cere resurse de sistem foarte ridicate. In schimb, daca stii ca vei avea nevoie sa lucrezi cu imagini de dimensiuni mari, cu programe profesionale de editare foto sau video, atunci cu siguranta iti sugeram sa-ti cumperi un pc mult mai performant.

Gandeste-te foarte bine si ce fel de sistem de operare, vei folosi. Poate ai deja un sistem de operare licentiat si vrei sa il folosesti pe acela sau poate ai de gand sa cumperi un nou sistem de operare.

Trebuie sa ai in vedere faptul, ca sistemul de operare in sine (excluzandu-le aici pe cele de tip Linux) este el insusi un consumator destul de mare de resurse. Daca configuratia ta, abia atinge cerintele de hardware (minimum hardware requirements) pentru a rula sistemul de operare dorit, cu siguranta ca folosirea altor programe, odata sistemul pornit, va fi destul de greoaie, pentru ca nu mai sunt destule resurse de sistem.

optimizare seo blogger

Ce fel de software folosesti? Asigura-te ca stii foarte bine softul pe care il vei folosi, pe ce fel de sisteme de operare ruleaza (nu toate merg pe toate sistemele de operare) si pe ce tip de computer ruleaza.

Pc sau MAC? Alegerea intre un calculator de tip pc(personal computer) dotat in general cu sistem de operare tip Microsoft Windows si MAC care ruleaza sistemul de operare proprietar Mac OS X nu este dificila.

Ambele din punct de vedere al performantei sunt asemanatoare, folosesc aceleasi tipuri de procesoare, placi video, placi grafice sau hard discuri. Singurele diferente constau in sistemele de operare folosite.

Mac-urile sunt de obicei ceva mai scumpe decat pc-urile, totusi sunt cativa care sustin ca pe o perioada mai lunga, necesitatea upgrade-ului software la pc-uri, le face pe acestea sa coste mai mult decat mac-urile.

Carturesti.ro

Cand faci aceasta alegere, trebuie sa te gandesti si la faptul ca unele programe nu pot rula decat pe Microsoft Windows, deci ar fi bine sa stii sigur ce fel de software vrei sa folosesti inainte de a cumpara efectiv.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code