Ce Trebuie Sa Stii Despre Protectia La Impact A Carcaselor Pentru Smartphone

Ce trebuie sa stii despre protectia la impact a carcaselor pentru smartphone

Share Button

Exista o paleta foarte larga de huse si carcase pentru smartphone: cele de tip slim (mai subtiri), cele mai groase, cele construite pentru o rezistenta “military grade” si cele inedite, colorate si cu design care sare in ochi. Cauti carcasa telefon? Intra pe AccesoriiGsm.ro.

Dar carcasele pot face mai mult decat atat, nu sunt decat elemente accesorizante care dau personalitate smartphone-ului nostru. Multe dintre acestea ofera o protectie reala si sunt binevenite pentru majoritatea dintre noi, pentru ca avem prostul obicei de a scapa telefoanele din mana sau de a le lovi uneori.

Daca punem totusi si pretul in balanta, ajungem la concluzia ca pentru a preveni o posibila deteriorare a unui smarphone de peste 500 de dolari, merita cu siguranta investitia intr-o carcasa de protectie, de cateva zeci de dolari.

Smartphone-urile de top, cele high-end, costa chiar si peste 700 de dolari si daca va achizitionati unul dintre acestea, nu mai aveti nici o scuza sa nu va cumparati si o carcasa de calitate, pentru protectia necesara. Carcasele de protectie reprezinta cea mai viabila solutie de a ne proteja telefonul, pe termen mediu si lung.

Daca totusi ni s-a intamplat sa scapam telefonul din mana, cum putem minimiza impactul?

Smartphone-ul tau ca si echipament electronic, este un device destul de rigid, dar cu un display sensibil, ce se poate sparge foarte usor in urma unor socuri puternice. Pe un smartphone standard, ceea ce intelegem prin “rigid” s-ar putea traduce prin faptul ca nimic din constructia unui smartphone comun (midrange sa zicem) nu este implementat cu gandul de absorbtie a socurilor.

Cu alte cuvinte, producatorii in momentul in care concep aceste device-uri, nu se gandesc si la o protectie sporita a socurilor si nu concep carcasele originale (corpul telefonului) in acest sens. Asta si pentru faptul ca un astfel de produs ar schimba din ideile generale de design ale firmelor producatoare, care ar fi nevoite sa ofere smartphone-uri ceva mai grele, mai late, etc.

Din cauza acestui lucru, o carcasa normala de smartphone rigida fiind, nu va absorbi impactul intr-un singur loc ci va tinde sa disperseze socul acestui impact la suprafata si la interiorul intregului device.

Carturesti.ro

De asemenea, sticla folosita la producerea ecranului nu suporta un factor de indoire ridicat si in concluzie, se va sparge sau se va crapa imediat ce este depasit acest factor.

Majoritatea ecranelor din ziua de astazi (cele de pe smartphone-uri) folosesc in constructie un tip de sticla superior sticlei normale, cel putin din punct de vedere al rezistentei generale, dar aceasta sticla se poate crapa si ea la un moment dat, daca socul este destul de puternic. Deci, cum putem combate o astfel de situatie?

optimizare seo blogger

Pentru a combate situatia exemplificata mai sus, trebuie sa achizitionam o carcasa care nu este rigida sau foarte dura, ci mai degraba foarte flexibila. Alege intotdeauna o carcasa ce dispune de un coeficient bun de absorbtie al energiei de impact. Numai o astfel de carcasa iti poate proteja cu succes smartphone-ul de diferite socuri.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code