Ce Trebuie Sa Stim In Legatura Cu Un Amanet De Bijuterii?

Ce trebuie sa stim in legatura cu un amanet de bijuterii?

Share Button

Casele de amanet reprezinta institutii care incearca sa obtina profit de pe urma amanetarii unor bunuri cele mai multe dintre acestea fiind aurul sau bijuteriile din aur, argint sau alte metale extrem de pretioase. Bineinteles ca nu este o varianta foarte indragita de a obtine bani, dar este necesara in situatiile limita cand nu aveti alta solutie de a imprumuta bani rapid.

Este important sa analizam ce face de obicei romanul cand ajunge intr-o situatie financiara care pare fara iesire. In primul rand, este de preferat sa nu se ajunga in aceasta situatie destul de incomoda.

Dar avand in vedere ca foarte multi romani ajung destul de des intr-o asemenea situatie, trebuie sa vedem si care ar fi pasii logici care ar trebui urmati. Tinand cont ca nu aveti bani si totusi aveti mare nevoie de o suma considerabila de bani va trebui sa apelati la imprumuturi.

Cele mai frecvente imprumuturi sunt cele pe la prieteni, vecini sau rude, dar exista si varianta creditelor bancare. Insa toate acestea sunt destul de greu de obtinut fie din cauza lipsei de bani a celor apropiati fie din cuza birocratiei bancare. Ce ne ramane de facut in aceasta situatie este sa apelam la amanet bijuterii pe care le detinem.

Multi considera amanetul ca fiind cea mai joasa forma de creditare deoarece, casei de amanet trebuie sa ii lasati bunurile amanetate pe o perioada care se intinde intre cateva zile si cateva saptamani. Intervine bineinteles o problema ce veti duce la amanet? De cele mai multe ori alegeti sa amanetati bijuterii din metale extrem de pretioase.

Dar acest amanet este considerat de cele mai multe persoane ultima solutie in cazul obtinerii unei sume de bani importante. Exista totusi si cateva avantaje ale amanetarii unor bijuterii: suma care este primita in schimbul acestora este destul de mare, nu trebuie sa va loviti de birocratie ca in cazul imprumuturilor bancare, nu trebuie sa aveti un girant, dupa ce recuperati bunurile amanetate le veti putea amaneta din nou fara probleme, nu se observa usor lipsa lor, practic e ca si cum nu le-ati purta.

Totul este extrem de roz pana cand va trebui sa le rascumparati. Daca veti avea banii la timp va veti duce sa recuperati bijuteriile. Veti da un comision destul de mare raportat la suma de bani pe care ati imprumutat-o, considerand perioada imprumutata, acesta este mult mai mare dacat in cazul bancilor.

Daca nu aveti banii necesari rascumpararii, va veti duce sa prelungiti perioada de amanet cu plata unui comision aferent perioadei de prelungire. Daca de exemplu nu mai aveti bani pentru plata comisionului, bijuteriile care sunt amanetate raman in proprietatea casei de amanet, aceasta incercand practic sa isi recupereze banii imprumutati prin vanzarea lor.

Carturesti.ro
optimizare seo blogger

De fiecare data casa de amanet iese in castig pentru ca o perioada destul de indelungata a obtinut comisioane pentru prelungirea imprumutului, iar daca acestea nu au mai fost platite aceasta poate scoate la vanzare bijuteriile amanetate de client.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code