Ce Trebuie Sa Stiti Despre Efectele Telefonului Asupra Sanatatii?

Ce trebuie sa stiti despre efectele telefonului asupra sanatatii?

Carturesti.ro
Share Button

Devenit in ultima vreme un must-have, telefonul mobil si accesorii telefoane tind sa ocupe tot mai mult timp din viata noastra, sunt practice si necesare in comunicarea cu familia, prietenii, partenerii.

Totusi trebuie sa stim de la bun inceput ce efecte are telefonul asupra sanatatii. In primul rand, daca este folosit excesiv, ca oricare alt lucru pe lumea aceasta, efectele sunt negative.

Telefoanele mobile pot sa influenteze negativ emotiile. Acest aspect tine de comunicarea prin telefon a unor situatii personale, si nu avem contact fizic sau emotional, lucru care duce la tristete si abandon. Prin vibratii, alerte, o utilizare indelungata a telefonului, se accentueaza nivelul stresului si pot aparea tulburari de somn si chiar depresia.

In mod practic, ecranul acumuleaza germeni daunatori care pot contamina persoana care foloseste telefonul. Pentru ca sunt folosite foarte mult mainile, la scrierea de mesaje, creste riscul de durere, inflamatii la articulatii, durere de spate.

Ce sa mai discutam despre afectiunile oculare, din cauza ecranelor mici, ochii sunt fortati la citirea in timpul navigarii pe Internet. Radiatiile emise de telefon pot creste si riscul aparitiei cancerului, in special cancer la creier. De asemenea, apar tulburari de somn, sau tulburari ale timpilor de reactie.

Am prezentat pe scurt efectele negative ale utilizarii excesive. In orice activitate, dependenta creeaza probleme in timp. Dar s-a observat ca o dependenta mai mare decat de telefon, in prezent, mai poate fi doar de calculator, insa totusi exista mult mai multi utilizatori de telefoane mobile, fiind de fapt necesar pentru oricine doreste sa comunice, in primul rand.

Trebuie avertizati de la inceput, sa nu il foloseasca ore in sir, pentru ca au observat, cu siguranta, care sunt efectele unei conversatii care depaseste o jumatate de ora, sau a unui joc care depaseste o ora. Este clar ca trebuie sa isi impuna propria bariera, mai ales cand nu este necesar sa foloseasca telefonul mobil, pentru a nu se simti rau, mai tarziu.

Parintii trebuie sa le explice copiilor si in cazul copiilor mai mici, care nu au discernamant sa le faca un program fix de utilizare a telefoanelor, pe care acestia il utilizeaza mai ales pentru jocuri. Daca il folosesc excesiv devin irascibili, nu se mai pot concentra, se desprind de lumea reala.

Accesoriile telefoanelor, fiind parte din telefon, sunt uneori o sursa de stres, pentru cei care isi doresc din ce in ce mai multe astfel de gadgeturi, si nu le pot achizitiona usor, atunci devin tristi, chiar renunta la activitatile normale de relaxare pentru ca nu au obtinut ceea ce considera ca este sursa lor de placere.

optimizare seo blogger

In concluzie, trebuie sa tineti cont de efectele negative asupra sanatatii, in primul rand, cand achizitionati un telefon sau un accesoriu, prin impunerea utilizarii acestora in mod echilibrat, combinand miscarea, sportul, lectura cu jocurile, retelele de socializare si alte tipuri de activitati prin care telefonia mobila a reusit sa cucereasca lumea. Deci, folosit in mod echilibrat, se vor reduce aproape catre zero efectele negative asupra sanatatii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code