Ce trebuie sa stiu despre asigurarile auto?

optimizare seo blogger
Share Button

Ce trebuie sa stiu despre asigurarile auto?Posesorii de permise auto, prin urmare si cei de masini sunt din ce in ce mai multi. Tot mai multe persoane doresc sa conduca si reusesc in cele din urma sa faca acest lucru. Cand esti proprietar de masina, nu trebuie doar sa conduci.

Cand ai o masina trebuie sa ai in vedere tot felul de aspecte care au legatura cu masina pe care o conduci. Printre acestea se numara si asigurarea auto obligatorie, pe care o poti face si online pe http://www.rcaautoieftin.ro/.

Site-ul Rcaautoieftin.ro te ajuta sa inchei usor si rapid asigurarea auto obligatorie pentru masina pe care o detii. Intra pe site si afla toate detaliile care te intereseaza.

Este important sa fii detinatorul unei asigurari auto, deoarece esti protejat din punct de vedere financiar in caz de accidente. De asemenea, multe din asigurari acopera si pagube ca furtul sau distrugerea autoturismului datorita fortei naturii.

In tara noastra asigurarea de Raspundere Civica Auto (RCA) este obligatorie. In aceasta asigurare este inclusa si Cartea verde, care este tot o asigurare obligatorie care este valabila pe teritoriul altor tari. Prima de asigurare pentru o asigurare RCA depinde de varsta pe care o are soferul, de tipul masinii sau de marca ei, dar si de alti factori.

O alta asigurare intalnita in Romania este asigurarea Casco. Ea este obligatorie doar pentru masinile cumparate in leasing. Acest tip de asigurare ofera protectie in cazul avariilor si a furtului.

Trebuie sa fii constient de faptul ca oricand poti avea un accident rutier, chiar daca nu esti vinovat, chiar daca mergi regulamentar. In orice moment, un sofer neatent poate intra pe constrasens si poate produce pagube nedorite. Este important sa stii cum trebuie sa procedezi in situatiile in care esti implicat intr-un accident auto.

Daca s-a produs un accident usor, care s-a soldat doar cu pagube materiale, persoanele implicate au datoria de a scoate imediat autovehiculele implicate de pe carosabil sau sa le dea cat mai aproape de bordura. De asemenea, in termen de 24 de ore, partile implicate trebuie sa se prezinte la politie pentru a fi intocmite documentele necesare.

Daca accidentul s-a soldat cu victime, trebuie anuntata in cel mai scurt timp politia si nu trebuie schimbat absolut nimic din scena accidentului, cum ar fi mutarea autovehiculului sau stergerea urmelor. Bineinteles, pot fi acordate masurile de primul ajutor victimelor, insa respectandu-se anumite reguli stiute de soferi.

Ca si posesor de autovehicul, trebuie sa ai in vedere situatiile in care este obligatoriu sa inchei o polita de asigurare RCA. O astfel de asigurare trebuie incheiata atunci cand cumperi un autoturism, indiferent de faptul ca il cumperi vechi sau nou, in cazul in care cumperi un autoturism prin leasing, sau in cazul in care vrei sa-ti vinzi vechiul autoturism inainte sa-ti expire asigurarea. Asigurarea RCA se incheie pentru o perioada de 6 sau 12 luni, la alegerea posesorului de autovehicul.

Nu uita, fara asigurare nu poti circula legal. Intra chiar acum pe www.rcaautoieftin.ro daca nu ai asigurare obligatorie si incheie o asigurare RCA ieftina.

Carturesti.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code