Cometa ISON, un alt fel de sfarsit sau un nou inceput

optimizare seo blogger
Share Button

Cometa ISON, un alt fel de sfarsit sau un nou inceputViata noastra este o continua insiruire de intrebari si raspunsuri. Infima parte , folosita in mod natural , a creierului nostru este avida de informatii noi , indiferent de varsta. Fiecare dimineata reprezinta o noua provocare , un nou slalom printre infinitele intrebari si raspunsuri ale vietii.

Deunazi , navigand prin virtual , am descoperit o stire care m-a pus pe ganduri. Este vorba de apropierea cometei Ison de Terra. Pasionat fiind de tot ce presupune evadarea din cotidianul prafuit , sufocat de evenimente si stiri tot mai “fabricate la comanda”, iata ca am desfatarea unei astfel de stiri .

Supranumita “Cometa Secolului”, a devenit in scurt timp o explozie de ipoteze , speculatii , intrebari si raspunsuri. Cu cat se apropie mai mult , cu atat astronomii afla lucruri noi. Initial se credea ca are culoarea alba dar ,apropiindu-se mai mult s-a dovedit ca albul s-a transformat in verde.

Oamenii de stiinta care o studiaza de ceva vreme au estimat ca in aproximativ doua luni de zile se va apropia la numai un million de kilometri de Soare , eveniment care naste o multime de intrebari. Incepand cu data de 6 noiembrie va putea fi vazuta cu ochiul liber de pe Terra , avand maxima intensitate a stralucirii in data de 28 noiembrie a acestui an.

Momentul culminant al calatoriei acestei comete sau periheliul traiectoriei acesteia , cum se spune in termeni astronomici, se estimeaza ca ar avea loc in luna februarie a anului urmator. Savantii presupun ca aceasta este alcatuita din gheata si gaze dar acest lucru nu poate fi verificat decat daca acest corp ceresc va putea fi fotografiat de pe sondele spatiale aflate deja pe suprafata planetei Marte.

Inevitabil , printre nenumaratele intrebari si raspunsuri nascute instantaneu a aparut ipoteza SF-ista a unei nave spatial , care vine spre noi , pentru salvarea Terrei sau invers , pentru distrugerea acesteia.

Ca de fiecare data , inaintea unei noi ”Apocalipse”au aparut o sumedenie de predicatori ai sfarsitului lumii , interpretand diverse premonitii ale lui Nostradamus sau Apocalipsa dupa Ioan.

Dintre toate aceste scenarii cu care ne-am obisnuit incepand cu anul 2000 , o singura ceritudine ramane intre toate aceste intrebari si raspunsuri. Aceasta se refera la faptul ca in luna februarie a anului viitor , indiferent daca acest corp ceresc se va dezintegra sau va fi absorbit de gravitatia Soarelui , planeta noastra va trece prin coada acestei comete.

Aceasta trecere prin coada cometei Ison va duce inevitabil la contactul Terrei cu fragmente solide de diverse dimensiuni , de origine extraterestra , fragmente care pot contine virusi , bacterii sau chiar forme de viata necunoscute , potential periculoase pentru viata de pe Pamant.

Dupa ploaia misterioasa de meteoriti cazuta in februarie in orasul Celiabinsk din Rusia , eveniment care a dus , asijderea , la o multime de intrebari si raspunsuri , iata ca exact la un an diferenta vom fi martorii unui alt eveniment de acest tip.

Daca ai si tu o intrebare , apropo de acest subiect , pune-o pe edeir.ro (echipa de experti in raspunsuri) si nu vei regreta.

Citeste mai multe despre cometa ISON :

1. Cometa ISON. Adepţii scenariilor apocaliptice, în extaz
2. Cometa ISON, cauza Apocalipsei in 2013?
3. Descoperire uimitoare despre ISON, cometa secolului
4. ISON, cometa secolului intra in istorie
5. SUA si Rusia se pregatesc de Apocalipsa 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code