Cum aleg o agentie imobiliara?

Share Button

Cum aleg o agentie imobiliara?
Daca esti din Cluj si ai vrut vreodata sa inchiriezi un apartament, probabil ai auzit de cei de la REMS imobiliare Cluj. Daca nu ai auzit inca, poate e timpul sa faci cunostinta cu ei daca ai nevoie sa inchiriez un apartament sau daca vrei sa dai spre inchiriere un apartament.

Cei de la REMS se ocupa cu o multime de servicii din domeniul imobiliarelor, cum ar fi inchirierea/vanzarea de: spatii comerciale, birouri, spatii industriale, apartamente, case sau terenuri. Toate detaliile necesare le gasesti pe www.remsimobiliare.ro/. Intra pe site si lasa-te pe mana specialistilor de la REMS imobiliare Cluj.

Cand esti din Cluj, alegi REMS, insa ce faci cand esti dintr-un alt oras? Stii cum poti alege cea mai buna agentie imobiliara? Iata cateva sfaturi:

Vechimea agentiei

Carturesti.ro

Ideal ar fi sa alegi o agentie cunoscuta pe piata, o agentie cu o anumita vechime. Intr-adevar, trebuie sa oferi sansa de a progresa si agentiilor noi, insa uneori e putin riscant pentru tine, daca nici macar agentul nu are experienta mai mare. Agentiile care lucreaza cu agenti noi in domeniu nu sunt prea dorite si din cauza faptului ca agentii vor face tot ce le sta in putinta pentru a obtine cat mai multe contracte din prima. Dar, asta vei vedea din atitudinea lui.

Comisioane

Este important sa ti se spuna de la inceput ce comisioane percepe agentia. Trebuie sa ai in vedere in mod clar acest aspect, deoarece conteaza foarte mult. In general, comisioanele difera in functie de oras si sunt negociabile.

optimizare seo blogger

Opinii de la fosti clienti

Ar fi ideal sa ai acces la astfel de opinii, mai ales daca ele vin de la o persoana pe care o cunosti si nu sunt simple comentarii pe niste site-uri, comentarii care pot fi scrise de oricine. Cel mai bine e sa ceri parerea celor care au mai beneficiat de serviciile agentiei pe care vrei sa o contactezi.

Cu ce este diferita agentia respectiva fata de altele de pe piata

Ca sa optezi pentru o agentie si sa nu optezi pentru alta, cea aleasa de tine trebuie sa fie diferita fata de cele de pe piata. Asadar, cu ce se diferentiaza? Gandeste-te la aceste aspecte si alege ce crezi ca e mai bine pentru tine.

Garantiile oferite

In pretul pe care il dai agentiei, intra anumite garantii. Intereseaza-te cu privire la ele inca de la inceput, astfel incat sa te asiguri de faptul ca ti-au fost aduse la cunostinta toate detaliile.

Tip de imobiliare

Nu toate agentiile se ocupa cu mai multe tipuri de imobiliare. Daca de exemplu o agentie are in proportie de 80% apartamente si 15% case, care ar fi rostul sa apelezi la respectiva agentie pentru a cumpara un spatiu comercial? Cel mai bine mergi la cei cu experienta mare si in astfel de tranzactii.

Contractul

Contractul pe care il semnezi cu agentia trebuie citit bine inainte. Asigura-te de faptul ca ai suficient timp pentru a-l citi in detaliu si a-l intelege bine, apoi semneaza-l.

Tine cont de cele de mai sus si fa alegerea potrivita.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code