Cum Alegem O Pompa Submersibila?

Cum alegem o pompa submersibila?

optimizare seo blogger
Share Button

Alimentarea cu apa a casei, udarea gradinilor, golirea pivnitelor de apa sunt unele motive pentru care vom avea nevoie de o pompa.

Pompele indiferent ca sunt electrice ori cu benzina vor functiona dupa acelasi principiu: un motor va antrena o turbina care va fi intr-un corp de plastic sau din metal dotat cu intrare si cu iesire. Intrarea se numeste aspiratie si iesirea se numese refulare.

In funcite de functionalitate sunt mai multe tipuri de pompe submersibile si anume cele care se folosesc la suprafata ori scufundate.

Pentru a alege corect pompele necesare noi va recomandam sa luati in calcul mai multe aspecte. Pompa de suprafata se va pune deasupra nivelului apei: in bazin, in helesteu, in put si in rau si este destinata in general pentru udat sau pentru alimentarea cu apa.

Pompele submersibile sunt potrivite pentru a capta apa de la adancimi care pot sa depaseasca 8 m. Formele lor tubulare permit introducerea pompelor in locuri inguste.

Pompele de evacuare au rolul de a livra debitul necesar pentru a putea sa golim pivnitele inundate ori sa evacuam apele de ploaie. Acestea ne permit in acelasi timp si sa golim bazine. Pot sa fie folosite atata pentru a evacua apa curata cat si pe cea murdara.

Pompele cu brat numite si cismea sunt destinate unei utilizari punctuale de spalare sau de umplere decorativa.

Carturesti.ro

Unele dintre criteriile in functie de care alegem pompele sunt sursele de captare si la ce adancime se afla sursa de apa, debitul pe care il are o pompa care ar trebui sa fe calculat numarul consumatorilor, presiunea necesara tinand cont de debit, distantele pana la consumatori care se calculeaza si pe verticala si pe orizontala, in cazul eliminarii apei, in cazul in care apa e curata ori murdara, daca se evacueaza din zone subternae ori supraterane.

Kitul de aspirare se va compune din filtru cu clapeta impotriva returului care va servi si la captarea resturilor vegetale.

Aceste kituri sunt indispensabile in cazul pompelor de suprafata. Filtrele garanteaza o durata mai lunga de viata. Filtrele cu sita sunt impotriva nisipului si cele care au cartuse au rolul de a depista particulele. Manometrele permit controlul presiunii pompei si sunt utile pentru alimentarea caselor cu apa.

Filtrele de nisip se vor pune pe orificiul pentru aspirare al pompelor si au un dispozitiv din nailon, lavabil dar si inoxidabil.

O pompa are 2 puteri: o putere nominala care se leaga de consumul de curent electric si o putere utila care va fi puterea pe care o genereaza motorul. Pentru pompe puterea influenteaza doar consumul de curent si nu si debitul pentru ca avem posibilitatea de a atinge un debit mai mare cu o putere mai mica.

Va recomandam sa alegeti pompa tinand cont de debitul necesar dar si de distanta maxima la care poate refula si nu de putere.

Alimentarea se va face de fiecare data cu sisteme cu hidrofor care sunt ansamble comune din pompe si automatizati. Debitul pentru regenerare este de maxim 10 litri pe secunda iar adancimea maxima de aspirare este de 11 metri maxim.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code