Cum Alegem Un Incarcator De Laptop?

Cum alegem un incarcator de laptop?

optimizare seo blogger
Share Button

De cate ori pornim in cautare de incarcatoare laptop vom avea mai multe lucruri de luat in calcul dupa cum urmeaza.

Abundenta de incarcatoare pe piata este foarte frustranta uneori. Poate parea usor sa determinati incarcatorul potrivit pentru laptop si pentru telefon si puteti face asta incercand mai multe tipuri de incarcatoare pana il gasiti pe cel potrivit.

In realitate poae fi riscant sa faceti asta. Daca veti cumpara un adaptor pentru alimentare care nu e compatibil cel mai fericit caz este acela in care incarcatorul functioneaza dar nu asa cum ar trebui si nu asa cum intentiona producatorul. Daca insa aveti ghinion este foarte posibil sa va distrugeti aproape complet laptopul. Cel mai rau scenariu este acela in care ardeti casa.

In acest articol, va vom conduce prin procesul de cautare si gasire a adaptorului de alimentare potrivit pentru dispozitivul vostru. Apoi, va explicam de ce e important sa faceti asta.

Pe scurt:

Urmatoarele lucruri va vor afecta dispozitivul:
Polaritatea inversa
Adaptorul de tensiune poate fi mai mare decat cel al dispozitivului

Urmatoarele lucruri va pot afecta cablul de alimentare sau adaptorul:
Polaritatea inversa
Adaptorul de curent mai mic decat cel al dispozitivului

Urmatoarele nu pot cauza deteriorari, dar dispozitivul nu va functiona corect:
Adaptorul de tensiune mai mic decat clasificarea dispozitivului
Adaptorul de curent mai mare decat evaluarea dispozitivului

Carturesti.ro

O foarte scurta introducere in terminologia electrica

Fiecare adaptor de alimentare AC / DC este conceput special pentru a accepta o anumita intrare AC (de regula, iesirea standard de la o priza de 120 V AC din locuinta) si o converteste la o iesire specifica DC. In mod similar, fiecare dispozitiv electronic este proiectat special pentru a accepta anumite intrari DC. Determinarea iesirilor si a intrarilor adaptoarelor si dispozitivelor este partea dificila.

Adaptoarele de alimentare pot fi la fel ca mancarea la conserva. Unele etichete au o multime de informatii pe eticheta. Altii pun doar cateva detalii. Si daca nu exista informatii pe eticheta, mergeti cu precautie extrema.
Cele mai importante detalii pentru voi si electronice delicate sunt tensiunea si curentul. Tensiunea este masurata in volti (V), iar curentul este masurat in amperi (A). (Ati auzit, de asemenea, despre rezistenta, dar acest lucru nu apare de obicei pe adaptoarele de alimentare.)

Pentru a intelege ce inseamna acesti trei termeni, va ajutam sa va ganditi la electricitate ca la o apa care curge printr-o teava. In aceasta analogie, tensiunea ar fi presiunea apei. Curentul, asa cum presupune termenul, se refera la debit. Iar rezistenta este legata de dimensiunea conductei. Ajustarea oricare dintre aceste trei variabile mareste sau scade cantitatea de energie electrica trimisa pe dispozitiv. Este important pentru ca dispozitivul nu se va incarca si nu va functiona corect. O cantitate prea mare de energie genereaza caldura excesiva, ceea ce reprezinta o problema a electronicii sensibile.

Celalalt termen important de stiut este polaritatea. Pentru curentii directi exista un camp pozitiv (+) si un camp negativ (-). Pentru ca un adaptor sa functioneze, mufa pozitiva trebuie sa se potriveasca cu un pol negativ sau invers. Curentul direct, prin natura lui, este o strada cu sens unic, iar lucrurile nu vor functiona daca incercati sa mergeti in jos.

Daca inmultiti tensiunea cu curentul, obtineti puterea. Numai numarul de wati nu va va spune daca adaptorul este potrivit pentru dispozitivul dvs.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code