Solar Pv And Water Panels 468824

Cum alegi panourile solare perfecte?

Share Button

Pe http://www.panourisolare.com gasesti mai multe tipuri si modele de panouri solare din care vei putea sa alegi solutia perfecta pentru tine care sa se incadreze in bugetul pe care vrei sa il aloci. Iti recomandam ca inainte de a opta pentru un anumit tip de panouri solare sa te gandesti inainte bine si sa analizezi cat mai bine si cat mai clar toate optiunile pe care le ai.

De asemenea iti recomandam sa te documentezi cu privire la fiecare tip de panou pentru a putea intelege cu ce te ajuta. Iara si un exemplu pe care il poti vizualiza atunci cand cauti un sistem de panouri solare la preturi avantajoase si care sa te ajute cat mai mult.

Mai jos iti prezentam un ghid scurt care va ajuta pentru a alege tipul de panou care se potriveste cu nevoile tale. Detaliile tehnice, avantajele si dezavanajele celor mai importante tipuri de panouri vor fi detaliate mai jos in scopul de a face ca alegerea sa fie mai usoara.

Sunt doua tipuri de panouri solare care se diferentiaza prin rezultatul intrebuintarii de energie solara. Avem astfel panouri solare termice care transforma energia solara in energie termica dar si panouri fotovoltaice care au rolul de a transforma energia solara in electrica.

Carturesti.ro

Aceste doua tipuri de panouri termice si fotovoltaice nu concureaza unele cu celelalte si au 2 scopuri complet diferite. Deoarece scopurile sunt diferite si performantele acestor doua tipuri de instalatii sunt diferite.

Atunci cand tot ce vrei este o factura mult mai mica la curentul electric sau solutii pentru a incalzi apa menajera va trebui sa iti alegi sistemul ideala. In functie de nevoile pe care le ai tu si familia ta fiecare tip de panou ar putea sa fie solutia perfecta.

Diferenta dintre aceste doua sisteme sta in capacitatea fiecarui sistem de a retine energia solara captata. Sunt mai multe tipuri de clasificari pentru panourile solare tinand cont de criterii diferite:

  • In functie de modul de utilizare
  • In functie de modul de a capta caldura
  • In functie de toate metodele de constructie

Noi iti vom prezenta clasificarea asa cum consideram noi ca ajuta cel mai mult pentru alegerea unui panou potrivit.

Panourile solare termice sunt numite si colectori sau panaouri care capteaza soaree si sunt instalatii care au rolul de a capta energia solara din razele de soare si de a o transforma in energie termica in apa calda si in agent de incalzire.

Panourile solare termice pot sa fie gasite pe piata in mai multe forme si marimi insa la baza au un sistem care functioneaza aproape la fel. Ele sunt compuse de obicei din colectoare solare care vor fi montate pe suprafete sau locuri unde este permisa absorbtia de energie solara.

Apa care este incalzita cu ajutorul colectoarelor solare va fi circulata in sistem cu ajutorul unei pompe care are consum redus de energie.

optimizare seo blogger

Panourile termice folosite la incalzirea apei pot sa fie folosite asa sau cu alte combinatii in sisteme clasice de incalzire a apei si vor functiona la fel de eficient.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code