Cum Apare Rugina In Masina De Spalat Rufe?

Cum apare rugina in masina de spalat rufe?

Share Button

O masina de spalat rufe este un obiect electrocasnic care, desi foloseste in mod uzual apa pentru a efectua ciclurile de spalare, trebuie tinuta departe de umiditatea din aer. De ce? Pentru ca vaporii de apa continuti de aer pot afecta carcasa metalica din care este fabricata aceasta si pot produce ca urmare aparitia ruginii pe masina de spalat.

Este foarte important de stiut faptul ca o problema de acest gen poate fi solutionata prin reparatii locale a suprafetelor afectate, folosind cateva fasii de smirghel, un grund si o vopsea care, bine aplicate, vor reusi sa protejeze masina de spalat impotriva ruginii si pe viitor.

Ce ne facem insa daca rugina isi face aparitia in interiorul masinii de spalat?

Cum rezolvam aceasta problema si mai ales, ce produse folosim pentru a nu afecta ulterior tesaturile? Ce este de fapt rugina? Rugina este rezultatul actiunii apei asupra componentelor metalice ale masinii de spalat. Apa erodeaza suprafata metalica, oxizii de fier fiind cei care raman pe suprafata constituindu-se ca celebra rugina pentru fiecare dintre noi.

Acum, daca am fi pe un santier de constructii, cel mai probabil ne-am duce cu gandul catre aplicarea unor protectii anti-corozive, menite sa protejeze suprafetele impotriva ruginii. Din pacate insa, in cazul masinilor de spalat trebuie identificate mai inainte de toate cauzele posibile pentru care se produce fenomenul de coroziune, pentru ca mai apoi solutia sa poata fi data in consecinta.

Spatiul in care este amplasata masina de spalat este foarte important. Vorbim despre o camera uscata, umeda sau cu umiditate peste medie? Ei bine, in ultima perioada, din ce in ce mai multi prroducatori se axeaza pe a impartasi utilizatorilor informatii cu privire la modul de depozitare al masinii de spalat. Desi aliajele din care sunt astazi executate masinile spalat sunt de cea mai buna calitate, nu exista inca masina de spalat care sa fie in afara pericolului ruginirii.

Rugina poate varia de la cateva pete minore pe haine (in functie de cat de afectata este o anumita componenta si de contactul dintre tesaturi si aceasta zona), la adevarate probleme survenite in urma spalarii in conditiile in care se stie despre aceasta problema.

Carturesti.ro

Este necesar ca masina de spalat sa fie verificata de catre un specialist, iar in urma evaluarii acestuia sa poata fi luata decizia cea mai corecta. In cazul in care rugina este vizibila , aflandu-se pe componente de tipul compartimentelor pentru detergent, atunci aceasta poate fi curatata cu usurinta, insa in cazul in care rugina s-a format in interiorul masinii de spalat, atunci este clar ca vom avea nevoie de ajutor specializat.

Ca si in cazul calcarului, pentru a indeparta rugina vizibila, se poate utiliza sucul de lamaie sau otetul, care au o actiune usor acida asupra suprafetelor. Acest suc de lamaie insa va trebui diluat in apa, drept pentru care se va rula un ciclu scurt de spalare in vederea curatarii.

In cazul in care insa rugina este prezenta in interiorul masinii de spalat, atunci se va purcede la inlocuirea pieselor cu unele noi, care sa coincida din punct de vedere al modelului si al producatorului. De mentionat este insa faptul ca rugina este o sabie cu doua taisuri, iar acest lucru il putem spune deoarece este necesar ca o persoana specializata sa identifice sursa coroziunii, mai ales datorita faptului ca uneori, petele de rugina pot aparea si din cauza apei folosite.

Daca folosim un sistem mai vechi de instalatii si conductele de alimentare sunt vechi si afectate de rugina, acest lucru poate fi transmis in interiorul masinii de spalat, cauzand falsa impresie de rugina in masina. De aceea insistentele producatorilor conduc catre mana ferma a unui specialist, care ar putea identifica cu usurinta provenienta ruginii.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code