Cum au ajuns unele banci camatari legali

Share Button

Cum au ajuns unele banci camatari legaliN-am cum sa nu va povestesc ce-am patit de curand. Recunosc  , vreau sa ma razbun dar dupa ce veti afla povestea mea , imi veti da dreptate. Acum cativa ani m-am angajat intr-o firma de distributie de materiale de constructii. Pentru primirea salariului am primit un card de la BRD , fara sa semnez eu vreun contract cu banca , acest lucru facandu-l un reprezentant al firmai angajatoare.

Cat am lucrat efectiv la firma respectiva n-am sesizat valoarea comisioanelor aplicate de BRD.  Abia dupa ce am plecat de la firma respectiva am realizat ca BRD isi comisioneaza clientii pe principiul unui ”aparat de muls vaci” . Pe romaneste , principiul unui aparat de muls bani de la fraieri.

Apropo de acest aparat de muls vaci , daca va intereseaza asa ceva , va recomand  cu caldura site-ul  http://www.mulgatoare-vaci.blogspot.com  . Dar sa revenim la oile noastre , cum va spuneam dupa doi ani  de munca la firma de distributie cu pricina am gasit un loc de munca mai bun  si am plecat.

Cardul BRD mi-a ramas dar nu l-am mai folosit , ba chiar uitasem de el in portofelul propriu , ticsit de altfel cu jdemii de carduri , de toate felurile. Asta pana  prin luna aprilie a acestui an cand m-am trezit cu un tip la mine la poarta care imi dadu un plic de la trezorerie.

Ce sa vezi , aveam de plata 490 de lei la CAS , o restanta din 2004-2005. Da ati citit bine , de acum aproape zece ani. Ca bun contribuabil , m-am dus la trezorerie si am platit restanta. Saptamana trecuta ma trezii iar cu “omul negru” la poarta , si-mi dadu alta depesa unde trebuia sa platesc 980 de lei , de data asta.

Luai depesa si dadui fuguta la trezorerie ,  unde-mi spuse o d-na functionara ca mai am de plata 980 de lei , reprezentand penalitatile din 2005-2013 la datoria de 490 de lei platita deja. Desi i-am explicat faptul ca din 2005 pana acum nu m-a anuntat nimeni ca am  aceasta datorie , nu m-am putut face inteles .M-a anuntat ca mi s-a pus poprire pe contul meu de la BRD.

Asa ca mi-amintii si de cardul , respectiv contul BRD. Mai avusesem  eu un card la Unicredit Tiriac Bank , care tot din motive de inactivitate s-a autolichidat , drept pentru care am primit o instiintare ca nu mai pot folosi cardul si contul Unicredit si atat.Dar la BRD situatia era cu totul alta.

optimizare seo blogger

M-am imprumutat la un amic si  am platit datoria la Trezorerie.Aceasta mi-a dat o  adeverinta de sistare de poprire cu care mi-a spus sa ma duc la BRD. Asa am si procedat dar aici sa vezi alta belea.Cand le-am dat sistarea de poprire  ,m-am gandit sa renunt si la card si sa inchid si contul .

Zis si facut , functionara bancii m-a anuntat sa completez o cerere de lichidare a contului  si sa platesc restanta de 480 de lei  reprezentand  suma urmatoarelor : comision administrare a contului pe ultimul an (desi  eu nu efectuasem nici o operatiune  in acest timp) + comision predare card+comision inchidere cont+comision  gestionare poprire.

Incredibil dar adevarat ! Astfel lucreaza BRD , acest “aparat de muls vaci sau boi” al finantelor romanesti. Aviz amatorilor !

Alte stiri actuale :

Carturesti.ro

1. Cum se construieşte un imperiu imobiliar cu bani împrumutați de la bancă
2. Banca americană JPMorgan vrea să patenteze un sistem de plăţi similar cu bitcoin
3. Schema “de creditare” care ar băga orice bancă în faliment
4. Banca Transilvania a ajuns la două milioane de carduri în portofoliu
5. Cea mai mare bancă vinde aur pe loc, la ghişee. Unde sunt depozitele de metal preţios ale BCR

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code