Cum functioneaza un frigider?

Share Button

Cum functioneaza un frigider?Desi frigiderele sunt unele din cele mai importante aparate casnice cred ca majoritatea dintre noi nu stim nimic despre cum functioneaza.

Refrigerarea este un lucru pe care pur si simplu il avem, insa acum nu foarte mult timp trebuia sa fii foarte bogat sau cu relatii ca sa reusesti sa ai cateva cuburi de gheata ca sa iti racesti bautura, ca sa nu mai vorbim de pastrarea alimentelor.

Astazi oricine poate cumpara un frigider, in Bucuresti gasesti frigidere de diferite tipuri la Selgros Baneasa, cu totii avem acasa un frigider, nu exista gospodarie fara un frigider.

Il avem, depindem de el in fiecare zi, dar nu stim absolut nimic despre cum functioneaza, e doar unul din acele obiecte pe care le luam de-a gata. Dar frigiderul nu e un obiect magic care tine lucrurile la rece, nu e nici un obiect foarte complicat. Functioneaza in felul urmator:

optimizare seo blogger

1.    Compresorul frigiderului creste presiunea vaporilor, si o impinge catre bobinele din exteriorul frigiderului.
2.    Cand gazul cald din bobine intalneste aerul mai rece din bucatarie, se transforma intr-un lichid.
3.    In forma lichida, la o presiune mare, refrigerantul se raceste si intra in bobinele din frigider si in frigiderul in sine.
4.    Refrigerantul absoarbe caldura din frigider, racind aerul
5.    La final, refrigerantul se transforma intr-un gaz, merge inapoi in compresor, de unde procesul se reia.

Procesul de functionare a frigiderelor este relativ simplu, insa pana s-a ajuns la acest proces, pana s-a perfectionat a durat foarte mult timp.

Astazi refrigerarea este modalitatea cea mai simpla si cea mai raspandita de a pastra alimentele pe o durata mai lunga de timp, este o inventie care a schimbat modul in care traim si felul in care ne desfasuram activitatile zilnice, astfel ar trebui macar sa stim cum functioneaza un frigider.

Selgros Bucureşti Baneasa
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 55-65
Bucuresti-Baneasa, 013685 , RO
Tel: 0213 078 000
Fax: 0213 078 199

Carturesti.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code