Cum pot trata si tunde pomii?

optimizare seo blogger
Share Button

Cum pot trata si tunde pomii?Multi sunt oamenii care isi doresc sa aiba o livada. In cele din urma, unii reusesc. Poti reusi si tu. De ce anume ai nevoie? In primul rand ai nevoie de un teren.

Dupa ce ai facut rost de teren, acesta trebuie lucrat cu utilaje moderne. Un motocultor ti-ar putea fi de mare folos. Dupa ce ai pregatit terenul, ai nevoie de pomii necesari. Acestia sunt plantati cu grija, la dimensiuni corespunzatoare pentru tipul de pom pe care il plantezi in livada ta.

Si, daca tot am amintit de motocultor, ca sa nu mai pierzi vremea cautand, iti recomandam noi un site: http://proagricol.ro/motocultor/. Aici vei gasi ceea ce iti trebuie.

Din nefericire, pomicultorii deseori se confrunta cu aparitia daunatorilor. Acestia pot fi eliminati cu tratamente, care se aplica in functie de fiecare caz in parte.

Carturesti.ro

Daca e sa vorbim de samantoase cum sunt merii, perii si guruii, vorbim de daunatori si boli ca focul bacterian, rapan sau rezerva de daunatori. Tratamentul in acest caz se aplica in timpul infloritului.

Daunatorii si bolile care apar la pruni sunt viespia cu fierastrau sau pastarea rosie. Tratamentul aplicat prunului este recomandat de 3 ori. Prima data la deschiderea primelor flori, a doua oara cand se scutura 10-15% din petale, si ultima data la 7-10 zile de la aplicarea tratamentului anterior.

Visinii de asemenea pot suferi de pe urma daunatorilor si a bolilor ca antracnoza, ciuruirile, monilioza si alti patogeni. Visinii au nevoie de 2 tratamente. Primul se aplica in momentul in care florile sunt deschise in proportie de 50-60%, iar al 2-lea in momentul in care incep sa se scuture petalele, mai exact cand sunt scuturate mai bine de 20% din ele.

Un alt pom fructifer prezent adesea este caisul. Daunatorii care-l pot afecta sunt: monilioza, ciuruirea sau taphina la piersici. Tratamentul trebuie aplicat de la inceputul infloririi pana la scuturarea petalelor.

Nu poti folosi orice fel de produse pentru a elimina daunatorii. Trebuie sa folosesti produse de calitate, care sa nu afecteze mai mult decat ajuta. Timpul perfect pentru aplicarea tratamentelor este in timpul zilelor linistite, in care nu bate vantul. De asemenea trebuie distruse buruienile inainte de inceperea tratamentului.

Pomii fructiferi au nevoie si de anumite lucrari de intretinere, cum ar fi tunderea lor. Aceasta este de 4 feluri si anume: de rarire (sunt taiate ramurile care sunt in plus), a ramurilor superioare (se taie partea superioara a ramurilor), de indepartare a ramurilor uscate si a ramurilor principale (in cazuri extreme).

Este important sa cunosti anumite reguli care trebuie respectate din moment ce te ocupi de o astfel de activitate. Asadar: efectueaza taieturi mai indepartate de trunchi, deoarece taieturile apropiate de acesta se vindeca mai greu datorita marimii lor si ungeti rana cu mastic, deoarece previne aparitia insectelor si a putregaiului.

Ca regula generala, mai intai se tund pomii care infloresc mai tarziu, cei care infloresc mai devreme fiind tunsi la o perioada mai indepartata. De asemenea, o recomandare vine si in ceea ce priveste varsta pomilor. Cei batrani trebuie tunsi mai devreme, iar cei tineri mai tarziu, deoarece ei sunt mai sensibili cand vine vorba de frig.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code