Cum prelungesti durata de viata a bateriei la telefonul mobil?

optimizare seo blogger
Share Button

Cum prelungesti durata de viata a bateriei la telefonul mobil?Având în vedere gama variata de aplicatii și multi-funcționalitatea unui telefon mobil, nu e de mirare ca durata de viață a bateriei a fost întotdeauna o preocupare pentru dezvoltatori, producători și utilizatorii inșiși. În medie, cele mai multe baterii de smartphone-uri rezista între una și două zile pana  sunt complet epuizate, și au nevoie de o reîncărcare.

În timp ce așteptăm sa prinda din urmă nivelul de dezvoltare al hardware-ului, alternativa va fi cea de conservare a duratei de viață a bateriei. La fel ca nivelul nostru de energie,durata de viață a bateriei poate fi utilizata și gestionata în mod eficient, nelasand nimic sa se risipeasca. Fără un încărcător sau acumulator de rezervă, oriunde veti merge,va trebui sa va descurcati prin incercari de minimizare a consumului de energie.

Dar mai intai, sa vedem cum se formateaza  un acumulator nou. Bateriile noi ar trebui să fie încărcate complet inainte de prima utilizare pentru a obtine capacitatea maxima. Bateriile bazate pe nichel ar trebui incarcate timp de16 ore inițial, și supuse la  2-4 cicluri de încărcare/descarcare complete, în timp ce bateriile litiu-ion ar trebui incarcate aproximativ 5-6 ore. Ignora telefonul care vă spune că bateria este complet incarcata acest lucru fiind normal, dar nu corect în cazul în care bateria nu este formatata.

Evitați descarcarea completa bateriei litiu-ion! Spre deosebire de bateriile Ni-Cd, viata bateriilor litiu-ion “este redusa cu fiecare descărcare completa. In schimb, încărcați-le atunci când contorul bateriei arata o singura liniuta. Bateriile litiu-ion, la fel ca cele mai multe baterii reincarcabile,suporta doar un anumit număr de reincarcari.

Păstrați bateria rece. Puneți bateria în frigider. Bateria va dura mai mult dacă este utilizată la temperatura camerei, și nimic nu o epuizeaza mai repede ca expunerea prelungită la temperaturi ridicate.Deoarece nu putem controla vremea, puteți evita sa lasati  telefonul intr-o mașină fierbinte sau la lumina directă a soarelui, și nu trebuie să purtați telefonul in buzunar, unde caldura corpului va ridica temperatura acestuia. In plus, verificați bateria în timp ce se încarcă. În cazul în care pare excesiv de calda, încărcătorul poate fi defect.

Încărcați bateria în mod corect, în conformitate cu tipul său. Cele mai multe telefoane mobile noi au baterii litiu-ion, în timp ce cele mai vechi au, în general, baterii pe bază de nichel. Citiți eticheta de pe partea din spate a bateriei sau specificațiile tehnice din manualul pentru a determina tipul dvs.

• bateriile pe bază de nichel-(fie NiCd sau NiMH), in general, sufera de un fenomen neînțeles cunoscut sub numele de “efectul de memorie.” Dupa cum este descris de catre mai multe surse de specialitate, termenul, “efect de memorie”, a fost  transformat intrun mit la scara larga, pentru a descrie orice fel de deteriorare a bateriilor NiCd (și alte procese biochimice legate de baterie), în multe cazuri, inducand în eroare consumatorii care reduceau durata de viața bateriilor prin supra-descărcare avand ca scop  “reconditionarea” ei.
• Dacă încărcați bateria parțial, de un numar suficient de ori, în cele din urma bateria “uită” ca sepoate incarca complet. O baterie pe baza de nichel ce sufera de efectul de memorie poate fi recondiționata, proces care necesită ca bateria să fie complet descărcată, apoi complet reîncărcat (uneori de mai multe ori). Durata corespunzătoare de timp între reconditionari variază. O regulă bună de urmat pentru acest tip de baterii este sa se descarce complet o dată la două-trei săptămâni.
• Bateriile litiu-ion pot fi mentinute prin încărcarea atentă si supunerea acestora la incarcare partiala. Nu necesita “recondiționare”.
• Indiferent de tipul de baterie, folosiți numai un încărcător adecvat pentru tipil dvs. de baterie, și întrerupeti utilizarea unui încărcător care provoacă incalzirea excesiva.

Pastrati bateriile în mod corespunzător. În cazul în care bateria nu se va folosi pentru un timp, deconectați-o de la telefon și depozitați-o intr-un loc racoros și uscat (un container etans, in frigider, dar nu un congelator). Nu o pastrați alaturi de obiecte metalice, care s-ar putea deplasa și provoca un scurt-circuit la nivelul terminalelor. Bateriile litiu-ion nu sunt facute sa funcționeze la temperaturi de refrigerare, asa ca lasati bateria sa stea în afara frigiderului timp de cel puțin o oră înainte de o utiliza din nou. Bateriile litiu ion oxideaza mai puțin atunci când sunt depozitate incarcate la 40%.Reîncărcati bateriile după depozitare.

Carturesti.ro

Curatati contactele bateriei de pe baterie si de pe telefon. De-a lungul timpului, pe contacte se poate acumula murdărie care reduce eficiența de transfer de energie. Curățați-le cu un tampon de bumbac, prin frecare sau alcool izopropilic. Daca contactele sunt din două metale diferite, cum ar fi de aur și staniu,apare coroziunea accelerată cunoscut sub numele de “coroziune galvanica sau bi-metal”. Indeparterea  coroziunii de contact necesită de multe ori solvenți, cum ar fi acetona.

Fiti atenti: acest solvent dizolva plastic, asa ca foloseste un Q-Tip pentru a evita deteriorarea carcasei bateriei sau a telefonului.Atentie si la tipul de baterie in momentul in care doriti totusi sa o inlocuiti. Chiar daca preferati metoda mult mai comoda de a comanda on-line comandati doar de pe site-urile specializate ca si : Accesoriigsm.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code