Cum renovam locuinta cu investitii minime?

Share Button

Cum renovam locuinta cu investitii minime?Odata cu sosirea verii, ne trezim in fata unei panoplii de idei de reamenajare a locuintei, care mai de care mai ingenioase, dar pe masura de costisitoare.

Sotia vrea mobila noua, mama vrea o zugraveala, in timp ce tu poate doar vrei un nou televizor cu o diagonala usor mai mare, cu ajutorul caruia sa te poti desfata in voie urmarind meciurile de fotbal preferate.

Cum toate dorintele tale fac doar parte dintr-un vis frumos, singura modalitate de a avea liniste si pace in casa este sa pui mana pe cateva scule si aparate electrice ca sa te apuci de o reamenajare totala a spatiului locuit, care sa satisfaca exigentele fiecarui membru al familiei in parte.

Poate ca in mod normal, solutia fireasca la o astfel de idee ar fi contractarea unei echipe specializate de muncitori, care, pe langa cunostintele net superioare in acest domeniu, fata de cele de care dispunem noi, sa vina echipati si cu sculele si echipamentele necesare lucrarilor, astfel incat noi sa nu fim nevoiti sa le achizitionam.

Carturesti.ro

Sa recunoastem insa faptul ca majoritatea dintre noi prefera sa isi rezolve singuri problemele de reamenajare, in conditiile in care astazi ofertele pentru materiale si cele pentru punerea in opera a acestora depasesc cu mult posibilitatile financiare actuale.

Ca idee, exista o multitudine de magazine de unde pot fi achizionate o serie de scule electrice necesare lucrarilor pe care le avem de executat, insa vom face referire acum la un magazin foarte avantajos atat din punct de vedere al raportului calitate-pret, dar si din punct de vedere al usurintei achizitionarii.

Firma Epinvest este platforma online unde pot fi gasite toate echipamentele necesare transformarii casei noastre, pe site-ul www.epinvest.ro  putand fi gasite toate numele mari in domeniul producerii utilajelor pentru constructii, fie ca vorbim despre scule de mana sau despre aparatura de santier.

Odata achizitionate utilajele necesare, ne indreptam atentia catre magazinele din care putem cumpara materialele ce urmeaza a fi aplicate. Din fericire, dat fiind specificul lucrarii, si anume cel de locuinta unifamiliala, nu va fi nevoie de punerea in opera a unor produse speciale, tocmai de aceea putand fi folosite materialele specifice magazinelor de bricolaj.

optimizare seo blogger

In functie de natura lucrarilor vom avea cel mai probabil nevoie de materiale de reparatii pentru beton (amorsa si mortar), o sapa autonivelanta a carei grosime de strat o vom stabili in functie de spatiul ramas in urma decopertarii pardoselii actuale, adezivul (care sa functioneze atat in plan vertical, cat si orizontal), placile ceramice de acoperire ulterioara, chitul de rosturi, tesatura sau plasa de fibra de sticla pentru scafe si armari suplimentare, un eventual parchet, daca este necesar si vopseaua lavabila.

In ceea ce priveste manopera aferenta lucrarilor, de care cel mai probabil ne putem ocupa singuri, poate totusi ar fi util sa primim cateva sfaturi din partea unor meseriasi priceputi. Chiar daca decopertarea staturilor de acoperire existente pare a fi un procedeu facil, in ceea ce priveste tehnica de manuirea a sculelor, lucrurile se complica.

Desi produsele achizitionate de pe site-ul Epinvest.ro ofera si specificatiile tehnice complete, este totusi indicat fie sa avem deja experienta folosirii unor produse similare, fie pe cineva priceput la indemana, care sa ne poata ghida. Exista destul de multe cazuri de raniri accidentale, datorate in principal utilizarii defectuoase a sculelor despre care se presupune (in mod eronat poate!) ca toata lumea stie sa le utilizeze.

Odata incepute lucrarile de renovare, totul pare mai usor. Cu siguranta volumul de munca este considerabil, in functie de suprafata locuita asupra careia se intervine. Ca sfat, recomandam ca in cazul in care locuinta nu a fost proiectata si mai apoi executata avand dispuse straturile de hidroizolatie si termoizolatie, acestea sa fie aplicate acum, in cazul unei eventuale renovari.

In acest fel, pretul pentru materialele achizitionate isi vor gasi amortizarea in timp, prin facturile la energie vizibil reduse. Mai mult decat atat, aceste doua straturi de protectie, foarte importante dealtfel, contribuie la un confort sporit, sesizabil comparativ cu o locuinta asupra careia nu se intervine in acest mod.

Daca in cazul unui termosistem lucrurile sunt simple, in cazul unei hidroizolatii este recomandat ca aplicarea acesteia sa fie facuta de catre o firma specializata, in functie de tipul de material ales: membrane hidroizolatoare pe baza de bitum-cauciuc, membrane cu aplicare lichida, sau membrane pe baza de material cimentos.

La final, insumand costurile, putem constata o oarecare economie facuta in privinta acestei lucrari. Durabilitatea ei se exprima prin atentia cu care executam lucrarea. Aceasta este practic garantia pe care noi o acordam muncii noastre, pe care o vom privi de-a lungul anilor cu mandria specifica lucrului bine facut.

Alte stiri actuale :

1. Cum arată cea mai MICĂ CASĂ din Italia
2. Castelul Bethlen, cucerit de nepăsare
3. Cum să generaţi confort în spaţiile secundare din casă
4. CEL MAI SIMPLU MOD de a-ți lua credit pentru locuință
5. Construcţia casei: află şi evită greşelile care te pot costa o avere
6. Ce casă poți cumpăra în București cu 30.000 euro
7. Si amintirile au nevoie de renovare. Aveti grija de casa copilariei voastre

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code