Cum Sa Faceti Un Site Placut Pentru Utilizatori?

Cum sa faceti un site placut pentru utilizatori?

Share Button

Pentru inceput trebuie sa va spunem ca pentru site-uri speciale si atractive va recomandam sa verificati si oferta de optimizare seo Cluj.

A avea un site prietenos cu utilizatorii este un lucru foarte important pentru a fi profitabili. Atributul acesta afecteaza cu mult atentia pe care un site o poate capta de la un utilizator nou, precum si rata de revenire pe site si bounce rate-ul, ratele de conversie pentru paginile individuale si ratele totale de conversie ale site-ului web.

Compatibilitatea cu dispozitive moderne este foarte importanta pentru ca cele mai multe persoane folosesc telefoanele pentru navigarea pe internet si astfel crearea de site-uri optimziate pentru mobil este o necesitate.

Accesibilitatea pentru absolut toti userii. Un site web care este user friendly ar trebui sa se poata accesa de toate persoanele inclusiv de cei orbi, care au disabilitati sau care sunt in varsta si care utilizeaza in general screen readere si de aceea cu tehnici simple de design puteti sa aveti si o versiune a site-ului optimizata pentru persoanele care au probleme de sanatate.

Carturesti.ro

Aveti grija cum planificati arhitectura informationala. Modul in care este organizata si prezentata informatia pe site este foarte important pentru usabilitatea lui. Va trebui sa avem sectiuni, categorii, informatie cat mai prezenta in asa fel incat sa poata sa fie usor de gasit de toti utilizatorii, si mereu trebuie sa priviti un site din punctul de vedere al celor care il viziteaza.

Formatarea perfecta pentru continut, simplu de scanat este un alt aspect important. Userii nu citesc pe internet asa cum fac si offline rad pe rand, ci cauta informatia care ii intereseaza. Tocmai de aceea este recomandat sa aveti cat mai multe paragrafe.

Timpii pentru download si pentru upload trevuie sa fie mici. Site-urile ar trebui sa se incarce cat mai repede. Nu trebuie sa dureze mai multe de patru sau sapte secunde maxim pentru ca pagina sa se incarce. In cazul in care este depasita limita aceasta utilizatorii pleaca deoarece asteptarile pe care le au pentru viteza navigarii pe internet s-au schimbat in mod radical in ultima vreme.

Incercati sa fiti compatibili cu toate browserele existente. Se va testa in permanenta versiunea site-ului pe absolut toate browserele si se va schimba codul si designul tinand cont de nevoile impuse.

De obicei navigarea efectiva prin site se va face cu ajutorul HTM si uneori cu JavaScrpt. Se accepta in general trei submeniuri si categorii si sectiuni care sa inlocuiasca nivelele de sub aceste trei meniuri.

Motorul de cautare intern trebuie sa fie rapid si optimizat. In cazul in care utilizatorul nu gaseste ceva repede nu va rasfoi prin tot site-ul cu scopul de a gasi ceea ce cauta ci va da search utilizand bara speciala pentru acest lucru cu scopul de a gasi ce cauta. Indexarea linkurilor si postarilor ar trebui sa fie perfecta si fara sa existe erori pentru ca un motor de cautare sa mearga ireprosabil.

Ar trebui sa oferiti diverse modalitati prin care sa se exploreze zona de content si mai multe categorii care sa atraga atentia.

optimizare seo blogger

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code