Cum Sa-ti Dezactivezi Webcam-ul Si De Ce Ar Trebui Sa Faci Asta, Dupa Folosire

Cum sa-ti dezactivezi webcam-ul si de ce ar trebui sa faci asta, dupa folosire

optimizare seo blogger
Share Button

Nu ar trebui sa te intrebi despre motivele pentru care ar trebui sa-ti dezactivezi webcam-ul dupa folosire. Vrei sa te angajezi la un studio videochat Bucuresti? Intra pe AngelsofLove.ro!

Chiar daca nu esti o persoana publica, hacker-ii pot profita de lipsa ta de atentie si te pot spiona cu ajutorul webcam-ului.

Acestia pot face poze si filmulete cu tine prin casa, uneori purtand imbracaminte sumara si te pot santaja apoi cu ajutorul acestor materiale, amenintand ca le vor publica pe internet (pe Facebook de exemplu) si cerand in schimbul “tacerii” lor, diferite sume de bani, care pot fi mai mici sau mai mari.

De aceea, pentru a preintampina acest lucru, te sfatuim sa-ti dezactivezi webcam-ul dupa folosire. Poti face acest lucru in mai multe moduri, dupa cum vei putea observa mai jos:

Asigura-te ca folosesti un antivirus.

Exista mai multe programe de tip antivirus care pot indentifica initializarea din alta parte (de pe alt ip) a webcam-ului tau si pot opri instantaneu acest lucru. Unul dintre ele este suita de securitate Kaspersky, dar mai sunt si altele.

Scoate-o din priza (din portul usb).

Carturesti.ro

Pentru utilizatorii pc-urilor desktop, camerele sunt in majoritatea cazurilor externe si pot fi scoase pur si simplu din portul usb 2.0 sau 3.0, din spatele carcasei computer-ului. O camera scoasa din portul usb nu mai poate fi urmarita sau spionata, este ca si cum ai incerca sa te uiti la un televizor scos din priza.

Aceasta solutie functioneaza indiferent de ce alt tip de hardware mai folositi sau independent de sistemul de operare folosit.

O poti dezactiva direct din BIOS.

Aceasta optiune este viabila mai mult in cazul laptop-urilor, acolo unde camera nu poate fi scoasa din portul usb, fiind incorporata in carcasa laptop-ului. Se pot intalni totusi si camere incorporate in desktop-uri, in acele all-in-one aparute recent.

Si pentru acelea, dar si pentru laptop-uri, aceasta este solutia cea mai simpla si cea mai sigura. Totusi, pentru a dezactiva webcam-ul din BIOS, bios-ul placii tale de baza, ar trebui sa suporte  aceasta functie. Daca nu o suporta, trebuie sa te orientezi catre o alta solutie.

Pentru a dezactiva webcam-ul din BIOS, reseteaza laptop-ul si intra in BIOS cu ajutorul tastei F2 sau Del (in general).

Cauta prin optiunile bios-ului care iti va fi prezentat sub forma unui meniu colorat in alb si albastru si prin care te vei putea plimba cu sagetile de la tastatura, activand si dezactivand diferite optiuni cu ajutorul tastelor “+”, “-“ si/sau “enter”, pana gasesti optiunea “webcam”, “integrated camera” sau “cmos camera”.

Aceasta optiune va avea in general o singura sub-optiune, enabled sau disabled. Pentru a dezactiva camera web, trebuie sa selectezi optiunea disabled si sa salvezi setarile cu ajutorul functiei save, din BIOS.

Dupa efectuarea acestor pasi, poti reseta sistemul si poti intra in Windows, acum webcam-ul nu va mai putea fi folosit, nici de catre voi, dar nici de un eventual hacker. Pentru reactivare, executati aceiasi pasi de mai sus, selectand optiunea “enabled” si dati save si restart.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code