De Cate Tipuri Poate Fi Un Tapet?

De cate tipuri poate fi un tapet?

optimizare seo blogger
Share Button

Cu siguranta in momentul in care vrei ca interiorul locuintei tale sa fie unul special din toate punctele de vedere, trebuie sa faci ceva in aceasta privinta, iar un prim pas ar fi redecorarea camerelor.

In acest scop, mai intai de toate va trebui sa te ocupi de schimbarea parchetului, va trebui sa zugravesti peretii intr-o alta culoare, dupa care va trebui sa iti indrepti atentia spre alte obiecte de mobilier, si spre alte elemente decorative.

Dupa ce ai ales obiectele de mobilier, va trebui sa iti indrepti atentia spre un covor, dupa care trebuie sa te orientezi cat mai rapid spre perdele si draperii, insa aici va trebui sa tii cont de sistemul de prindere al acestora, dar si de dimensiuni.

Urmatorul pas pe care il ai de facut, este acela de a cauta cate un tapet pentru fiecare camera, pe care sa il aplici pe cate un perete.

Un tapet este acel accesoriu pentru perete, ideal in cazul in care iti doresti sa personalizezi interiorul incaperii, sau chiar si atunci cand ai de gand sa scoti anumite elemente in evidenta, insa exista cateva tipuri de tapet din care trebuie sa alegi, si exista cateva reguli de care trebuie tinut cont cand alegi tapetul.

Daca vrei sa evidentiezi obiectele de mobilier din interiorul incaperii, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre un tapet din vinil, care este super lavabil, si care are o textura groasa.

Poti chiar sa optezi pentru un tapet textil, care in ciuda faptului ca nu are o textura la fel de groasa precum un tapet de venil, este ideal pentru ca are un rol estetic foarte important, iar acest aspect conteaza foarte mult in alegerea tapetului.

Referitor la tipurile de tapet care se pot cumpara, exista doua categorii, si anume tapete cu suprafata imprimata, si tapete cu textura in relief care se poate vopsi.

In cadrul acestei categorii de tapet cu textura in relief care se poate vopsi, vom mai vorbi despre o alta impartire, care cuprinde tapetele lavabile, si tapetele non lavabile.

Referitor la tipul standard de tapet, acesta nu este lavabil, si poate sa fie curatat folosind o carpa umeda, fara a mai fi nevoie de detergenti, care pot afecta si deteriora foarte serios suprafata respectiva.

Tapetele care nu se pot spala, au nevoie de o atentie deosebita in momentul aplicarii, pentru ca in cazul in care se pateaza cu adezivi speciali folositi pentru lipit, scoaterea petelor va fi aproape imposibila.

In ceea ce priveste tapetul lavabil, acesta este mult mai rezistent atat la pete cat si la apa, deoarece el este acoperit cu un strat protector transparent, care este tolerant la folosirea detergentilor, insa este destul de sensibil la frecare si la detergentii concentrati.

Carturesti.ro

Referitor la alegerea tapetului, acesta trebuie sa se potriveasca perfect stilului in care este amenajata camera, asa ca daca interiorul se incadreaza in stilul clasic, trebuie sa alegi un tapet care sa faca parte din acest stil, iar daca interiorul este unul modern, atunci trebuie ales un tapet care face parte din acest stil.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code