De Ce Avem Nevoie De Lanterne Frontale?

De ce avem nevoie de lanterne frontale?

Carturesti.ro
Share Button

In excursiile la munte avem in mod cert nevoie de o lanterna LED. O lanterna ar trebui sa faca parte din echipamentul obligatoriu. Fie ca dormiti in cort ori va prinde noaptea in padure sursele de lumina nu sunt numai utile ci si indispensabile.

Va puteti face treburile din gospodarie pe langa cort, dar puteti sa mergeti si pe poteci fara sa va umpleti de cucuie lovindu-va de toti copacii care va ies in drum . De asemenea in situatii mai dificile lanternele pot sa va scoata la lumina.

Pentru ca pe munte este practic sa tinem mainile libere lanternele frontale sunt recomandate. Ele se pun pe cap utilizand o banda elastica si ne lasa astfel sa ne folosim minile in voie.

Desigur ca si o lanterna normala poate sa devina o frontala daca suntem creativi.

Situatiile in care frontalele sunt utile la munte sunt destul de multe: in ture de multe zile cand dormiti la refugii sau in corturi, si cand stiti sigur ca veti petrece macar o noapte la munte.

Atunci cand vizitati pesteri neamenajate pentru ca avem destule mai ales in Apuseni.

De asemenea atunci cand vreti sa faceti poze noapte ori in pasteri si tuneluri, cand traseul este mai lung decat ati anticipat la pornire sau cand mergem mai incet decat ne-am fi putut dori si se face noapte iar noi inca nu suntem la destinatie, pe o bicicleta, pe o barca sau la catarat.

optimizare seo blogger

Este foarte clar ca o frontala este necesara in ture de mai multe zile in natura, in excursii pe care in general le fac oamenii care au ceva mai multa experienta pe munte.

Ce nu este deocamdata evident este cat de utila este frontala in turele scurte de numai o zi dar care aparent sunt usoare.

Excursiile de o zi, in special facute de persoane care nu au foarte multa experienta la munte si desigur asta nu e in mod absolut ceva rau petru ca aproape toti am trecut prin asta pot sa fie mult mai periculoase decat sunt celelalte din motive simple: sunteti mult mai putin pregatiti pentru evenimentele neprevazute care pot sa apara. In excursiile de numai o zi bagajul este in general minim.

Veti avea nevoie de mancare si desigur de apa si daca nu ati uitati veti avea nevoie si de o haina pentru ploaie sau pentru vant si pentru ca in zonele montane poate sa fie frig chiar daca este vara.

Si cam atat pentru turele scurte. In cazul in care se intampla din diverse motive sau pur si simplu pentru ca nu avem conditie fizica sa mergem mult prea incet pe traseu, traseul sa fie ceva mai lung decat ati anticipat initial si decat ati estimat sau sa pierdeti din marcaje este foarte posibil sa va prinda noaptea pe munte intr-o zona pustie fara sa aveti nimic la voi.

Din rucsac nu trebui sa lipseasca sub nicio forma folia de supravietuire, o lanterna cu bateriile verificate inainte pentru a functiona in mod corespunzator, un fluier, un briceag, o bricheta sau un chibrit.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code