1

De ce sa alegi teava inox gofrata pentru sisteme solare?

optimizare seo blogger
Share Button

Sistemele solare au devenit din ce in ce mai utilizate in vederea captarii energii solare, pentru  prepararea agentului termic si a apei calde menajere. Apa calda preparata in acest fel poate conduce la anumite economii, valoarea investitiei in panourile solare amortizandu-se rapid.

Avantajele acestor sisteme sunt insa cu mult mai multe si chiar destul de convingatoare, si poate ca tocmai de aceea din ce in ce mai multe persoane se indreapta catre achizitionarea acestora din magazinele de profil, o data cu elementele necesare, cum ar fi teava inox gofrata sau elemente de conectare.

Un sistem solar va necesita in mod imperios utilizarea de teava inox gofrata, deoarece caracteristicile de rezistenta ale acesteia sunt conforme cu cerintele sistemului. Temperatura maxima de lucru a tevii gofrate este de 570 de grade Celsius, in vreme ce aceeasi teava inox gofrata suporta o temperatura de -250 de grade, atunci cand vorbim despre temperaturi negative.

Un sistem solar, format cu ajutorul panourilor solare, reprezinta o sursa inepuizabila de energie, mereu naturala si mai putin costisitoare.

Principiul de functionare al acestor sisteme are la baza radiatia solara si conversia energiei solare in caldura, iar procedeul nu este nociv si nu reprezinta un factor poluant. Tocmai de aceea aceste sisteme de panouri fotovoltaice par a fi cautate cu indarjire in ultimii ani.

In ciuda investitiei initiale in aceste sisteme, teava inox gofrata si accesorii, energia solara este gratuita si este la indemana oricui. Mai mult decata atat, timpul alocat acestui proces nu este unul foarte indelungat, iar acest lucru contribuie la convingerea utilizatorilor.

Singura problema care se ridica atunci cand este folosit un astfel de sistem tine tocmai de faptul ca lumina solara nu poate fi captata in fiecare zi, deoarece conditiile atmosferice pot sa nu permita acest lucru.

Intensitatea razelor solare conteaza in cazul acestor sisteme solare, insa dezavantajul este totusi unul cu putine implicatii, deoarece o zi innorata nu inseamna in mod automat o oprire totala a sistemului sa lucreze. In general sistemele solare au dispuse baterii menite sa stocheze energia, energie ce poate fi eliberata la nevoie, atunci cand razele soarelui nu ne stau la dispozitie.

Este important de stiut ca un astfel de sistem pare sa castige teren in fata sistemelor uzuale de incalzire, iar motivele sunt evidente. Pentru a beneficia de un astfel de sistem, tot ceea ce trebuie sa faci este sa discuti in prealabil cu specialisti in domeniu, precum cei de la www.shop-einstal.ro, pentru a vedea exact ce anume iti este necesar.

Tot din magazine specializate ca cel anterior mentionat, iti poti achizitiona si celelalte produse necesare functionarii sistemului, precum teava inox gofrata si alte accesorii si piese, astfel incat sa stii ca intregul sistem provine dintr-o sursa sigura, cu certificare si garantie acordata produselor.

Este insa recomandat sa intrebam specialistii ce fel de sistem este bine sa folosim, in functie de dimensionarea locuintelor noastre. Persoanele avizate vor sti sa ne indrume exact catre ceea ce avem nevoie, astfel incat sa putem fi multumiti de alegerea facuta, iar casa noastra sa se poata transforma intr-o casa cu adevarat confortabila.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code