Defectiuni ale masinii care trebuie sa te ingrijoreze

Share Button

Defectiuni ale masinii care trebuie sa te ingrijorezeOricat de buna ar fi masina ta, in timp vei avea nevoie, cu siguranta, de multe reparatii pe care sa le faci acesteia deoarece numeroase componente se degradeaza, se uzeaza si necesita intretinere sau chiar inlocuire.

Defectiunile care nu sunt remediate la timp pot nduce la unele chiar mai mari decat cele initiale, iar costul va si unul chiar mai mare decat te astepti. Niciun aspect nu trebuie igrnorat atunci cand vine vorba de asigurarea masinii tale, ceea ce poti face acum cu ajutorul unei asigurari. O asigurare rca costa acum mai putin decat in trecut datorita unui mod de calcul online.

Aceasta asigurare rca incheiata online este un mijloc usor si sigur de a-ti face o asigurare si de a te feri de problemele de care te poti lovi la un moment dat. Dar masina ta inseamna mai mult decat o asigurare auto. Ea este un ansamblu extraordinar de complex de componente, mai mici sau mai mari, care trebuie sa lucreze impreuna pentru a asigura functionarea corespunzatoare a intregului ansamblu.

Carturesti.ro

Din cand in cand, ar fi bine sa verifici daca motorul tau prezinta scurgeri. Atunci cand verifici motorul, arunca o privire si la vasul in care e stocat lichidul de racire. El trebuie sa aiba o culoare uniforma si normala si sa nu prezinte impuritati sau alte substante care nu isi au locul acolo. De asemenea, transmisia masinii tale are si ea nevoie de intretinere regulata.

Ea include si un ulei special care trebuie sa fie in cantitate suficienta mereu si sa nu aiba impuritati in el. Orice problema pe care o intampini atunci cand schimbi viteza (in cazul celor manuale) trebuie sa iti ridice semne de intrebare, ceea ce insemana ca se impune o vizita la mecanicul auto.

Masinile cu cutie de viteze automata pot avea si ele probleme la schimbarea vitezei din modul de parcare in cel de conducere pe sosea. Rotile maisnii ar putea sa aiba si ele o problema de aliniere, ceea ce poate fi testat cu usurinta.

optimizare seo blogger

Poti apela si in acest caz la o metoda de testare care isi dovedeste utilitatea de fiecare data. Atunci cand mergi pe o sosea libera poti rula cu viteza mica si lasa volanul din mana pentru cateva secunde cu sopul de a vedea daca masina se indreapta spre o parte sau alta a soselei fara ca directia sa ii fie influentata de vreo groapa sau denivelare din asfalt.

Cand mergi drept, volanul masinii tale trebuie sa aiba exact in mijloc logo-ul producatorului auto, acest lucru indicand pozitia in care masina merge drept. Daca el prezinta instabilitate in timpul mersului, atunci ceva este in neregula in mod sigur si necesita reparatii la un service autorizat.

Nu in ultimul rand, sistemul electric al masinii are si el nevoie de intretinere regulata si controale de rutina. Chiar daca nu esti specialist in domeniu, ai la dispozitie o metoda simpla de a testa buna lui functionare. Poti porni in acelasi timp toate luminile din interior, farurile, radioul si chiar stergatoarele, iar daca ele nu au aceeasi intensitate, atunci ceva este in neregula.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code