Desktop, Laptop Sau Tableta – Ce Ar Trebui Sa-mi Cumpar

Desktop, laptop sau tableta – ce ar trebui sa-mi cumpar

optimizare seo blogger
Share Button

Daca iti doresti calculatoare second hand Bucuresti, intra pe DiablosComputer.ro.

Atunci cand te intrebi ce ti s-ar potrivi mai bine – un desktop, o tableta sau un laptop – trebuie sa iei in considerare cateva lucruri:

Pretul.

Laptopurile sunt de obicei mai scumpe (uneori cu mult) decat desktop-urile cu configuratii asemanatoare, chiar si daca la desktop-ul achizitionat adaugi si pretul unui monitor nou.

De asemenea, partile componente de schimb si reparatiile pentru un laptop, tableta sau netbook, sunt mai scumpe decat pentru un pc desktop.

Calatoriile.

Daca iti vei folosi computerul doar la birou, intr-un mediu office, atunci probabil ca nu ai nevoie de un laptop.

Oricum laptop-ul ar ajunge sa fie folosit pe post de desktop si il vei tine conectat aproape tot timpul la priza, plus ca va fi mult mai comod de folosit un desktop la birou – vei dispune de ecran mai mare (monitor dedicat), nu va trebui sa-ti bati capul cu incarcarea si performanta va fi in general una mai buna.

Daca insa calatoresti mult, un laptop iti va fi indispensabil.

Upgrade-ul, reparatiile si mentenanta.

Mai ales daca ai de gand sa-ti faci upgrade singur si sa inlocuiesti componente mai vechi, trebuie sa tii cont de faptul ca la un laptop este mult mai complicat de facut acest lucru, decat la un desktop.

De asemenea, componentele de schimb pentru un laptop sunt mult mai scumpe si in majoritatea cazurilor te vei lovi si de probleme de incompatibilitate.

Marimea si/sau form factor-ul.

Computerele desktop au partile componente introduse de obicei intr-o carcasa ce poate fii: mini-tower (de marime mica), middle tower (medie) sau full tower (mare). Design-ul poate diferi si difera in majoritatea cazurilor – de la carcasa la carcasa – dar dimensiunile vor fi aproximativ aceleasi.

De asemenea, un pc desktop poate fi achizitionat si sub forma de all-in-one – practic vei avea un monitor lcd de dimensiuni considerabile, ce va gazdui si sistemul tau.

Dezavantajul acestor sisteme all-in-one este ca nu pot gazdui in general componente foarte performante, cum ar fi sisteme de racire foarte mari, placi video de dimensiuni mari, etc. Cu toate astea, pentru un mediu office si aceste pc-uri isi fac treaba foarte bine si trebuie luate in considerare daca vrei sa economisesti spatiul intr-un birou.

Laptop-urile vin si ele in diferite dimensiuni, iar acest lucru se datoreaza in principal marimii sau diagonalei ecranului. Un laptop cu display de 15 inch va fi intotdeauna mai mic decat unul de 17 inch de exemplu.

Dimensiunile pot varia, de la mini netbook-uri cu tastaturi miniaturale si ecrane de 10 inch, la laptop-uri de dimensiuni mari, cu ecrane de 17 inch sau chiar mai mari in unele cazuri, care nici macar nu mai au nevoie de un monitor separat. Daca te-ai decis si vrei sa-ti cumperi un laptop, tine cont de urmatoarele aspecte:
–    Daca vei calatori mult, dimensiunea laptop-ului este destul de importanta.
–    Modelele de dimensiuni mai mici sunt in general mai scumpe, decat echivalentele cu aceeasi performanta, intr-un form factor mai mare.
–    Tabletele, oricat de comode ar parea, nu ofera aceeasi performanta.

Carturesti.ro

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code