Diferente Intre Soft Reset Si Hard Reset Pe IPhone

Diferente intre soft reset si hard reset pe iPhone

Share Button

iPhone-urile sunt unele dintre cele mai versatile gadgeturi din lumea tehnologica moderna. Dar cele mai folositoare si mai avantajoase lucruri in lumea asta, vin si cu anumite dezavantaje. Cei mai buni specialisti in reparatii telefoane Bucuresti, pot fi gasiti pe Service-Gsm.ro.!

Cu toate aplicatiile diferite si foarte usor de folosit pe care le putem gasi pe iPhone, acest device este totusi sensibil la fenomene de “freeze” adica blocari repetate. Asta inseamna ca telefonul tau va fi aprins in continuare, dar nu vei mai putea executa nici o functie a acestuia, nici un buton nu va mai raspunde la apasare, etc.

Cateodata se blocheaza, cateodata devine doar foarte lent, aplicatiile deschizandu-se foarte greu si ruland semnificativ mai greu.

Carturesti.ro

Daca se intampla o data sau de doua ori la cateva zile este in regula, daca in schimb acest fenomen se repeta si de cateva ori pe zi, pentru perioade mai lungi de folosire, atunci trebuie sa remediezi problema de urgenta, altfel smartphone-ul tau va fi in cea mai mare parte a timpului, aprope inutilizabil. Pentru a depasi acest fel de probleme, exista 2 optiuni:
1. Soft Reset
2. Hard Reset

Cum sa executi un soft reset pe iPhone.

Restartarea sau rebootarea iPhone-ului tau se numeste soft reset. Daca handsetul tau ingheata (se blocheaza) si nu mai raspunde la comenzi, il poti restarta pentru a incerca sa rezolvi problema. Iata ce trebuie sa faci: Pe partea din dreapta sus a device-ului vei gasi switch-ul on/off.

Tine-l apasat pentru cateva secunde si un mesaj va aparea intermitent pe display. Acesta va fi “Slide to power off”. Executa mai departe un slide pe acest mesaj si telefonul se va inchide complet.

Dupa acest pas, trebuie sa apesi lung acelasi buton, iar telefonul se va restarta. Aceasta este resetarea soft, procedura cunoscuta si sub numele de soft reboot. Daca problemele cu smartphone-ul s-au rezolvat dupa aplicarea unui soft-reset, nu vei avea nevoie de pasul urmator, de un hard-reset.

Cum sa executi un hard-reset pe iPhone.

Aducerea iPhone-ului tau la setarile originale din fabrica, este de fapt procedura de hard reset.

Aceasta procedura este aplicata in general de catre un centru de service sau de catre un tehnician profesionist si va recomandam sa apelati la unul, daca aveti de gand sa faceti o resetare totala (hard), pot aparea diverse probleme pe care un utilizator ce nu cunoaste toti termenii tehnici si toti pasii de depanare soft, nu le va putea rezolva. Totusi, daca este urgent si nu puteti ajunge in cel mai scurt timp la un depanator profesionist, puteti incerca metoda urmatoare:

Poti executa aceasta procedura avand smartphone-ul conectat la un computer cu conexiune la internet. Conecteaza telefonul la computer prin cablul de date USB si deschide softul iTunes.

Vei gasi acolo o optiune numita “Restore Device to Factory Settings”. Apasa pe aceasta optiune si mai departe softul se va ocupa de resetarea hard automata, a device-ului.

Metoda alternativa.
Apasa in acelasi timp pe Home Button + Power Button si tine apasat pentru cateva secunde. Telefonul se va restarta si va arata un logo Apple atunci cand procesul de restart va fi finalizat.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code