Touchscreen Allview

Ecranele tactile au cucerit lumea

Carturesti.ro
Share Button

Touchscreen-ul este o componenta importanta a telefonului mobil. Telefoanele clasice aveau un ecran simplu pe care se afisau toate informatiile stocate in memoria destul de mica a telefonului sau pe un card suplimentar, prin atingerea unor taste sau butoane aflate pe lateralul carcasei.

Astazi telefoanele mobile au devenit adevarate telefoane inteligente. Acestea au ecrane care functioneaza doar prin atingerea lor digitala. De aici si denumirea de touchscreen. Este interesant cat de repede a evoluat aceasta tehnologie a telefoanelor mobile si a celorlalte dispozitive IT.

In mai putin de 10 ani in locul unor telefoane parca venite din negura timpurilor au aparut smartphone-urile care practic au produs o revolutie digitala. Trebuie subliniat ca tehnologia avanseaza astazi mult prea repede pentru majoritatea dintre noi, dar fie ca vrei sau nu trebuie sa te adaptezi rapid la aceasta.

Astazi majoritatea avem un telefon cu touchscreen, dar foarte putini stim ce este de fapt un ecran tactil si mai ales care sunt aspectele principale de care trebuie sa tii seama cand achizitionezi un asemenea produs.

Fanii Allview stiu deja raspunsul. Daca vrei sa achizitionezi un touchscreen, acesta obligatoriu trebuie sa fie un touchscreen Allview. Primul aspect de care trebuie sa tii seama in alegerea unui touchscreen este tehnologia pe care se bazeaza aceasta. Exista doua tehnologii: cea cu ecran rezistiv si cea cu ecran capacitiv.

Ecranul rezistiv se compune din mai multe straturi de plastic, iar semnalul se inregistreaza prin atingerile dintre ele, prin apasarea cu degetul, stylus sau pix special, creandu-se o conexiune electrica. Celalalt tip de ecran este cel capacitiv.

Acesta este confectionat din sticla avand un material conductiv incolor. Datorita conductibilitatii corpului uman, atingerea ecranului va declansa un camp electric inregistrand locatia in care s-a facut atingerea. Pentru aceste ecrane se utilizeaza obligatoriu degetul. Ecranele rezistive au un pret mai mic, deci si dispozitivele cu acest tip de ecrane sunt mai ieftine. Alegerea intre cele doua tipuri de ecrane este dificila si tine in exclusivitate de utilizatori.

Bineinteles ca si dimensiunea ecranului reprezinta un element important in alegerea acestuia. Daca atingeti cu degetul, cu stylusul sau pixul special, este de preferat ca ecranul telefonului sa aiba dimensiuni mai mari, care va pot permite sa manevrati cu usurinta dispozitivul. Daca, din contra, display-ul este prea mare, atunci dispozitivul mobil este mai greu de folosit. Cu cat display-ul este mai mare, cu atat acesta este mai luminos, iar durata de viata a bateriei scade.

Un touchscreen are nevoie de suport pentru a putea fi folosit, cu alte cuvinte se simte nevoia folosirii unor aplicatii. Insa acestea nu functioneaza fara un sistem de operare. In prezent majoritatea telefoanelor mobile folosesc sisteme de operare care au numeroase aplicatii.

Sensibilitatea ecranului si timpul de raspuns sunt cei mai importanti factori pentru alegerea unui touchscreen. Exista numeroase marci de telefoane cu ecrane tactile, unele dintre acestea avand un timp mult mai mare de raspuns, iar aceasta sensibilitate a ecranului produce un disconfort utilizatorului, cand este utilizat pe termen lung.

Obiectivul primordial este sa se realizeze touchscreen-uri cu viteza de reactie tot mai rapida care sa multumeasca pe deplin utilizatorii acestor tipuri de telefoane.

optimizare seo blogger

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code