Filme online versus filme la cinematograf

Share Button

Filme online versus filme la cinematografVizionarea unui film este motiv de relaxare pentru toata lumea, dar si un motiv de socializare si de petrecere placuta a timpului liber.

Pe langa faptul ca in scopul vizionarii unor filme online se poate aduna un grup amplu de prieteni acasa, intr-un spatiu comod, lipsit de conditionari, acestia pot alege deasemenea sa urmareasca acelasi film la cinematograf.

Am ales sa facem o paralela intre cele doua modalitati de vizionare a filmelor, pentru a vedea care este cea mai avantajoasa, dar si benefica metoda de a face asta. Din pacate nici macar cinematograful nu mai este ce era, acesta schimbandu-se foarte mult si adaptandu-se conditiilor impuse de lumea in care traim.

Cu toate acestea, el mai pastreaza usor aroma momentelor in care ne strangeam cu totii in fata unei cladiri cenusii, pentru a ne delecta privirile cu filmele ce rulau pe ecrane imense, intr-o liniste aproape mormantala, rupta doar de chicotelile unuia sau altuia dintre noi. Aparitia filmelor online insa ne ofera o alternativa, utila sau nu, in functie de preferintele fiecaruia.

Carturesti.ro

Care sunt avantajele vizionarii unor filme online? Pai, este destul de simplu. In prima faza un site care ofera astfel de filme respecta criteriul pecuniar. Nu iti trebuie foarte multi bani alocati acestui mod de petrecere a timpului, tot ceea ce iti este necesar constituindu-se sub forma unei conexiuni foarte bune la internet, lucru care in ziua de azi nu mai reprezinta o problema pentru nimeni.

Mentionam aspectul financiar deoarece unele dintre pelicule pot avea costuri destul de mari de achizitie a biletelor, mai ales daca acestea sunt relativ noi aparute. In cazul unui film in premiera, da, intr-adevar acesta isi poate merita banii alocati biletului, deoarece in mod clar senzatia este cu totul alta in cazul urmaririi filmului respectiv intr-un cinematograf, raportat la urmarirea din confortul casei noastre.

Tot un avantaj il constituie si faptul ca filmul poate fi oprit oricand, sau pauzat, special in cazurile ce necesita alocarea unei perioade de timp, fie ea de scurta sau lunga durata. Fumatorii sau persoanele care simt nevoia de o gustare in timpul vizionarii, pot face acest lucru foarte usor, site-urile ce pun la dispozitie astfel de filme, neavand nicio conditionare in acest sens. Spre exemplu, pe site-ul www.filmetraduse.net pot fi gasite toate filmele, fie ele seriale sau artistice, fara intreruperi si mai important, cu subtitrari corecte si complete, pe care le putem urmari dupa bunul plac.

In ceea ce priveste cinematograful, ei bine lucrurile s-au schimbat destul de mult. Din pacate cinematograful este din ce in ce mai combatut de vizionarea filmelor online din confortul casei noastre. Pe de o parte acest lucru nu este indicat sa se intample, deoarece senzatia data de urmarirea unui film in cinematograf nu se compara cu nicio alta experienta de acest  gen.

Adrenalina si trairea momentelor se desfasoara in alti parametri, iar avantajul major consta in faptul ca si cele mai noi filme ajung (inainte de site-urile de filme online) direct pe ecranele cinematografelor. E drept, tehnologia si-a spus cuvantul si astfel putem ajunge sa combatem foarte usor avantajele cinematografului.

Ecran mult mai mare la cinematograf? Corect, da, insa daca privim monitoarele si plasmele nou aparute, ei bine acestea pot concura cu succes ecranul unui cinematograf, atat din punct de vedere al marimii cat si din cel al redarii imaginii la parametri ridicati de calitate. Acelasi lucru se intampla si in cazul difuzoarelor unui cinematograf care, desi foarte puternice, pot fi concurate de noile sisteme surround, care te vor face sa te simti de-a dreptul in mijlocul actiunii.

Probabil mai avantajoasa este noua tehnologie 3D de urmarire a filmelor in cinematograf. Asa este, acest lucru poate fi realizat si de acasa, prin folosirea unor ochelari speciali (cu lentile rosii si albastre), insa in mod clar senzatia nu este deloc aceeasi.

Avantaje si dezavantaje sunt in ambele cazuri. Dincolo insa de a stabili un castigator al acestei intreceri, poate ar trebui sa privim altfel lucrurile. Sa ne gandim la filmele online ca la o alternativa la vizualizarea acestora la cinematograf. Este rezolvata problema timpului si a banilor si, deasemenea este si un mod placut de a petrece timpul in propria casa.

In mod cert aceasta idee este una in plina dezvoltare, mai ales odata cu introducere pe astfel de site-uri a celor mai noi seriale si filme artistice, a filmelor documentare sau a emisiunilor TV pe care in mod normal nu am apuca sa le urmarim, din cauza unui mai mult decat aglomerat program de munca. Este pana la urma o chestiune de gusturi, astfel incat fiecare dintre noi isi poate alege propria modalitate de urmarire a filmelor, fie online, fie direct in cinematograf.

Alte stiri actuale :

1. Filmul românesc Quod Erat Demonstrandum: Premiul special al Juriului, la Roma
2. Festivalul de film pentru copii KINOdiseea extins cu doua zile, incepe maine la Bucuresti
3. S-a SINUCIS în plină glorie: Frumoasă, SEXY şi BLESTEMATĂ. Diva care a avut lumea LA PICIOARE
4. „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, nominalizat la marele premiu al Festivalului de Film Babel
5. Robert Dancs, PUȘTIUL-MINUNE al cinematografului ITALIAN, iubeşte SARMALELE bunicii din România

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code