Foraje Puturi Apa 6

Forajele si ce implica realizarea acestora – la drum cu ajutorul specialistilor EcoDrill

Share Button

Nevoia de alimentare cu apa curata, cu un debit eficient este ceea ce isi doreste orice proprietar. Cu atat mai pretentioase sunt necesitatile in zonele industriale sau cele care utilizeaza cantitati mari de apa. Exista in principal foraje puturi apa de mica adancime si de mare adancime.

In ceea ce priveste forajele de suprafata, nu este deloc dificila obtinerea cantitatii necesare de apa. Cu toate acestea nu este prima recomandare a specialistilor intrucat, fiind de suprafata, poate prezenta impuritati. Nimeni nu ar trebuie sa se expuna riscului de contaminare. In cazul celor de mare adancime in schimb, realizarea lor este ceva mai pretentioasa, dar stii ca nu va fi vorba despre impuritati organice.

Optiuni pentru foraje puturi apa eficiente

Daca manifesti interes vis a vis de o asemenea lucrare, trebuie sa stii ca ai  mai multe optiuni. Iti voi mentiona cate ceva insa despre cele care sunt de luat in considerare. Forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid, spre exemplu, este o recomandare si din partea expertilor.

Reprezinta, ce e drept, o tehnica mai putin folosita la noi in tara, pentru ca este din cele mai complexe. Cu toate acestea, prezinta si o eficienta pe masura. Specialistii EcoDrill o recomanda si de asemenea o realizeaza, avand la indemana cele necesare pentru a efectua lucrari de top, cu rezultate optima si de durata.

Este dedicata tehnica in mod deosebit acolo unde sunt soluri medii si moi – nisipuri, argile, pietris. Depinde eficienta ei in mod deosebit de litologia solului. Cei de la EcoDrillforaje.ro utilizeaza noroi bentonitic in realizarea de foraje puturi apa, intrucat ii ajuta sa stabilizeze eficient gaura si totodata sa elimine petrisul acolo unde nu este necesar.

De asemenea, o metoda frecvent utilizata este cea a forajului uscat cu ciocan de fund. Constituie o optiune acolo unde sunt soluri semi-dure sau dure. Amintim cateva dintre acestea – granitul, calcarul, roca, marmura. In mod deosebit sunt potrivite pentru zonele de munte sau de deal.

Vorbim despre un sistem de forare destul de recent pe piata din tara, care prezinta o complexitate aparte. Poti vedea modul in care inainteaza lucrarea in timpul procesului de foraj, precum si adancimea stratelor acvifere, litologia solului. Este necesar in anumite cazuri sa se cunoasca compozitia straturilor.

Carturesti.ro

Din perspectiva tehnologica, este necesar a utiliza instrumente special dedicate. Spre exemplu, cei de la ecodrillforaje.ro au in vedere tubulatura de otel (totodata stabilind si gaura putului).

Ceea ce trebuie sa mai ai in vedere vis a vis de o astfel de operatiune este costul implicat. In comparatie cu piata europeana si standardul impus de aceasta, pretul nu este atat de ridicat. De fapt, asta depinde de o serie de factori – litologia solului, zona, sistem de foraj, diametrul tubulaturii.

Pentru o lucrare adecvata si o functionare asemenea este bine sa stii adancimea si debitul potrivit. Aduna informatiile care iti sunt necesare, iar apoi contacteaza o echipa de specialisti care sa te ajute sa finalizezi lucrarea, precum sunt si cei de la EcoDrill.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code