Istoria pariurilor din Grecia antica pana in prezent

Share Button

Istoria pariurilorIn zilele noastre pariurile sportive au devenit o adevarat industrie cu agentii de pariuri mari, dezvoltate si case de pariuri prezente atat in mediul online cat si in mediul offline. Intrate in rutina, pariurile sportive au devenit un mod placut de a-ti petrece timpul, de a-ti testa intuitia si cunostintele sportive dar si de a castiga sume importante de bani.

Prezent de sute de ani, pariul sportiv reprezinta cea mai veche forma a jocurilor de noroc. Daca la inceput era folosit ca prilej de distractie, in zilele noastre a devenit o afacere de milioane de dolari.

Primele pariuri care au avut loc in istorie au fost situate in Grecia antica, in anul 776 i.H.R .Grecii erau cunoscuti ca iubitori de sport si de competitii sportive de mare amploare precum Jocurile Olimpice. In timpul Jocurilor Olimpice, jocurilor Pytice din Delphi, jocurilor Istmice din Corint sau Nemeea se profita din plin de oportunitatea de a paria.

Romanii au adoptat rapid obiceiul grecilor de a paria si l-au transformat intr-o adevarata afacere. Pariurile se tineau in timpul celebrelor lupte cu gladiatori iar cei bogati pariau pe cel care il vedeau ca invingator. Luptele de gladiatori erau bazate pe o serie de reguli foarte stricte iar in arena exista un arbitru care veghea la respectarea acestor reguli.

Cota fiecarui gladiator se stabilea in functie de numarul de victorii obtinute de acesta in amfiteatru. Intreruperea competititiei nu era posibila decat in cazul in care se obtinea acordul organizatorului.

După sfârșitul epocii romane acest obicei a supraviețuit și a fost adoptat si in Evul Mediu. In regatele medievale ale acelor vremuri se organizau turniruri iar nobilii isi instruiau servitorii atat in privinta strategiilor de pariere cat si al sumelor jucate. Castigul revenea binenteles stapinilor. De-a lungul timpului, pariul sportiv a imbracat diverse forme, in functie de tipul de competitie.

In Anglia, primele case de pariuri au aparut la inceputul secolului 19 iar obiceiul de a paria s-a raspindit rapid odata cu organizarea competitiilor de calarie. Tot atunci colonistii englezi au raspindit obiceiul si in America, pariul sportiv devenind un prilej de divertisment foarte apreciat.

Carturesti.ro

In prezent pariurile sportive se bucura de succes peste tot in lume dar in special, in Europa. Aici datorita traditiei lungi a devenit o afacere legala ce ruleaza sume colosale. Odata cu dezvoltarea internetului au aparut si primele case de pariuri online.

Ele au cunoscut succesul foarte repede, in prezent existand cateva mii de astfel de case de pariuri situate peste tot in lume.Daca inainte de epoca internetului,jucatorul trebuia sa mearga la casa de pariuri pentru a plasa pariul, acum lucrurile s-au schimbat radical.

Jucatorii pot plasa pariuri de la domiciliu, in orice interval orar. Un alt aspect al pariuri sportive online este că jucatorul are posibilitatea de a paria in aproape toate tipurile de sporturi si in foarte multe tari din lume.

De-a lungul timpului pariurile sportive, au dezvoltat o adevarata istorie in spatele lor. Ele au cunoscut si perioade de regres,in momentul in care au fost interzise iar obiceiul de a paria devenise ilegal dar si perioade de dezvoltare in stransa legatura cu evolutia sporturilor si mai apoi cu tehnologia. Un lucru e sigur, multe generatii s-au bucurat si se vor bucura de acum inainte de acest obicei.

Pentru mai multe informatii despre pariurile sportive sau despre casele de pariuri din Romania va invit sa vizitati www.agentiidepariuri.com . Acolo veti gasi informatii utile despre cele mai mari case de pariuri, veti veti afla cum functioneaza pariurile online,ce tipuri de pariuri puteti alege dar mai ales veti putea paria in siguranta.

Citeste mai mult despre pariuri sportive :

1. Istoria Pariurilor Sportive
2. Agentii de pariuri online vs. agentii “la coltul strazii”
3. Pariurile sportive – cum transformi un hobby intr-un job
4. Pariuri cu peripetii, dar cu castig!
5. Tarile europene lideri la pariurile pe net

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code