3000Watt Generator 2

La ce sunt utile generatoarele?

optimizare seo blogger
Share Button

In ciuda faptului ca multa lume nu le vede utilitatea decat atunci cand au nevoie de ele, generatoarele sunt solutia ideala pentru o locuinta in momentul in care intervine o pana de curent.

Deasemenea, aceste generatoare pot sa reprezinte principala sursa de energie electrica pe santiere, atunci cand se lucreaza, insa ele sunt utilizate atunci cand nu poate exista o alta sursa de energie electrica, pentru ca betonierele, sau alte scule electrice profesionale, ori alte utilaje constructii sa poata functiona.

Cu siguranta proprietarii firmelor de constructii, au cumparat astfel de generatoare pentru firmele lor, insa poti sa iti cumperi si tu un generator pe care sa il ai acasa, daca locuiesti la casa, mai ales in conditiile in care locuiesti in mediul rural.

Un astfel de utilaj, este ideal de avut in gospodarie, chiar daca localitatea din mediul rural in care locuiesti, este foarte aproape de oras, pentru ca am ajuns sa fim dependenti de energia electrica, iar un asemenea generator este sursa cea mai importanta de energie, atunci cand intervine o pana de curent.

Referitor la modul de functionare al generatoarelor, indiferent ca discutam despre o hidrocentrala, sau doar despre un mic generator care este necesar pentru alimentarea cu energie electrica a unei locuinte, toate aceste generatoare electrice functioneaza pe baza aceluiasi principiu.

Acesta este principiul inductiei electromagnetice, care a fost descoperit in anul 1831, de catre omul de stiinta britanic, Michael Faraday.

Tot conform acestui principiu, fiecare conductor, indiferent ca discutam despre un cablu de cupru, sau despre un alt conductor, va genera curent electric in cazul in care va fi miscat de catre un camp magnetic.

Mai exact, energia mecanica de care beneficiaza conductorul, prin intermediul unui camp magnetic, se transforma in energie electrica. Asadar, pes curt, acesta este principiul de baza al generatoarelor electrice.

Carturesti.ro

Daca discutam insa despre generatoarele de uz casnic, care se gasesc in aproape orice locuinta, miscarea de rotatie amintita anterior, este generate de catre un motor care are ardere pe benzina, si care seaman foarte mult cu cel al unui autoturism.

In situatia in care ai de gand sa iti cumperi un generator pentru locuinta ta, atunci trebuie sa stii ca poti sa iti alegi un generator pentru curent monofazat, insa ai posibilitatea ca sa optezi pentru un generator pentru curent trifazat.

Generatorul electric pentru curent monofazat, furnizeaza o singura faza dar si o tensiune nominala de 230 de volti.

Generatorul pentru curent trifazat, furnizeaza trei faza, iar tensiunea nominala a sa este de 230, respective 400 volti.

In cazul persoanelor care nu au cunostinte tehnice despre aceste generatoare, s-ar putea ca aceste informatii sa fie derutante, insa trebuie tinut cont de ele atunci cand se doreste achizitionarea unui generator electric.

Asadar, datorita faptului ca suntem dependenti de energia electrica, cei care locuiesc la bloc nu, insa cei care locuiesc la casa, in mod special cei care locuiesc in mediul rural, ar trebui sa se gandeasca din ce in ce mai serios sa isi cumpere un generator, pentru a beneficia de energie electrica, si atunci cand intervine o pana de curent.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code