Lucruri Bune Si Mai Putin Bune Despre Tigarile Electronice

Lucruri bune si mai putin bune despre tigarile electronice

optimizare seo blogger
Share Button

Romanii sunt confunzi in privinta tigarilor electronice. Un sondaj recent a aratat ca oamenii sunt impartiti in mod egal intre cei care cred ca tigarile electronice sunt mai putin daunatoare decat tigarile traditionale si cei care cred ca tigarile electronice sunt la fel de rele sau chiar mai nocive decat tigarile obisnuite.

Din pacate, nu exista inca date care asigura ca nu vor exista pe termen lung efecte nedorite daca folosesti tigari electronice. Cu toate acestea, exista cateva informatii care sugereaza ca aceste dispozitive ofera, pe termen scurt, atat beneficii cat si dezavantaje, cu mentiunea ca beneficiile sunt intr-un numar mai mare decat dezavantajele.

Tigara electronica – Mai putin mortala decat tigara traditionala din tutun

Cea mai buna veste este ca tigarile electronice sunt, cu certitudine, mai putin letale decat tigarile obisnuite. Fumatul de tigari cu tutun creeaza o dependenta periculoasa. De fapt, tigarile sunt singurul produs de consum care chiar au potentialul de a cauza moarte in cazul in care sunt folosite in mod excesiv.

Studiile arata ca fumatul este cauza numarul unu de decese care pot fi prevenite in Statele Unite ale Americii, ucigand circa 480 000 de oameni in fiecare an. Acestea provoaca mai multe decese decat accidentele de masina, armele de foc, HIV-ul, alcoolul si drogurile.

Fumatul creste riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, astm, diabet si majoritatea cazurilor de cancer. Radicalii liberi din fumul de tigara imbatranesc fizicul corpului uman, acest lucru evidentiindu-se la exterior, la nivelul pielii. In medie, fumatul va reduce durata de viata cu circa 10 ani.

O tigara care arde emana gaze nocive, inclusiv monoxid de carbon si cianura de hidrogen. Fumul tigarii traditionale contine, de asemenea, gudron, element in care se gasesc o multime de substante cancerigene.

Beneficiul major al tigarilor electronice, comparativ cu tigarile obisnuite, este faptul ca nu produc gudron sau gaze toxice in fumul pe care il emana. In tigara electronica se gaseste un cartus de lichid alcatuit din nicotina si arome dizolvate in propilen glicol si glicerol. Lichidul tigarii electronice este supraincalzit de un vaporizator alimentat de o baterie, transformandu-se in niste aburi care sunt inhalati. Acesti aburi nu pun deloc in pericol sanatatea organismului uman.

Lucrurile mai putin placute despre tigara electronica

Tigara electronica nu contine gudron, insa contine nicotina. Din pacate, exista cateva efecte negative asupra sanatatii pe care nicotina le provoaca. S-a constatat ca expunerea frecventa la nicotina poate cauza o rezistenta crescuta la insulina si duce la aparitia diabetului zaharat de tip 2, desi acest risc poate fi compensat de bine-cunoscutul efect al nicotinei de suprimare a poftei de mancare. Totodata, nicotina inhalata mareste frecventa cardiaca si tensiunea arteriala.

Cu toate acestea, nivelul de nicotina din tigara electronica poate fi ajustat la dorinta consumatorului, astfel ca acesta poate fi diminuat in timp, pana la reducerea completa. Tigarile electronice pot fi folosite cu succes si fara nicotina.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code