Optimizare SEO corecta- scriere cu sau fara diacritice?

optimizare seo blogger
Share Button

Optimizare SEO corecta- scriere cu sau fara diacritice?Ca in orice alt domeniu, si inainte de a incepe lucrul in spatele unui site, de orice natura ar fi acesta, incepi sa pui pe hartie toate informatiile ce iti vor fi necesare de-a lungul procesului de creatie.

Definirea meniului si asignarea informatiilor in cadrul acestuia, optimizare seo definitie a fisierelor se face prin prisma cuvintelor cheie si imbunatatirea fetei vazute a site-ului prin toate mijloacele posibile, prin continut de calitate, atragator, prin poze clare si edificatoare prelucrate in modul solicitat de platforma de lucru, toate acestea sunt etapele premergatoare ce trebuie stabilite inca de la bun inceput pentru eficientizarea timpului de lucru alocat crearii site-ului.

In momentul in care avem definite toate aceste criterii, in mod normal ne putem apuca linistiti de treaba, insa, de nicaieri, la transpunerea textului in pagina, ne lovim de urmatoarea intrebare: este sau nu important tipul de scriere pentru o optimizare seo articole eficienta? Da, ne lovim deseori de acest aspect, dat fiind faptul ca observam tot mai des in mediul online o utilizare din ce in ce mai frecventa a scrierii fara diacritice si uneori chiar si fara reguli elementare de gramatica. Uzual, acest tip de scriere este eficient datorita faptului ca nu necesita atentia si efortul ce trebuie investite in cazul scrierii normale, cu diacritice.

Carturesti.ro

Pe de alta parte, diacriticele nu sunt caractere foarte bine percepute de catre motoarele de cautare, astfel incat de multe ori specialistii recomanda evitarea folosirii acestora. In regula, sa presupunem atunci ca folosirea scrierii fara diacritice usureaza munca motorului de cautare, insa de unde stim ca informatia transmisa utilizatorului nu este gresit perceputa tocmai datorita absentei unor caractere de scriere ce s-ar putea dovedi a fi necesare?

Ca raspuns, ne putem orienta catre afisarile statistice, care arata ca media de varsta a utilizatorilor Internetului este in jurul valorii de 30- 40 de ani, mai exact a acelor persoane care s-au adaptat din mers noii tehnologii de scriere. In acest fel, se poate spune ca informatia ajunge in mod corect la utilizatori, fara a mai fi necesara marcare cu diacritice a textului in scopul unei mai bune intelegeri.

Cu toate acestea insa, motorul de cautare este capabil sa recunoasca o mare parte a diacriticelor, iar in acest sens pot fi facute nenumarate experimente prin cautarea in paralel a rezultatelor pentru un anumit cuvant, scris in varianta cu, si mai apoi in varianta fara diacritice. Intr-adevar, Google se va grabi sa afiseze rezultatele fara diacritice, insa le regaseste destul de usor si pe cele care folosesc caracterele specifice limbii romane.

Poate ca scrierea fara diacritice vine si din comoditate, fiind cu siguranta mult mai rapida si lejera tastarea cuvintelor de pe o tastatura setata in mod default, fata de tastatura ce are definite diacriticele, insa acest lucru pare a fi mai potrivit de folosit in cadrul unei discutii pe retele de socializare cu amicii si nu pe o platforma online vizibila tuturor.

Personal consider ca scrierea cu diacritice a continutului, mai ales fiind incadrat in domeniu.ro este benefica atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al intelegerii textului scris si a infomatiei in sine. Nu o data m-am lovit de problematica vizualizarii unor texte scrise fara diacritice, peste care a trebuit sa revin de nenumarate ori astfel incat sa pot intelege ideea ce statea la baza acestora.

Alegerea tipului de scriere ramane la latitudinea fiecaruia. Daca ai un blog sau un site, poate ar fi totusi indicat sa consulti mai multe informatii cu privire la aceste aspecte. Pareri pot aparea din multe directii, insa raspunsul corect, cel care merita a fi luat in seama este numai cel venit din partea specialistilor in domeniu.

Cred ca cel mai cunoscut nume in domeniul optimizarii SEO, si anume Danbradu.ro ne poate oferi raspunsul la intrebarile noastre cu privire la functionarea corecta a unei platforme online. O serie de astfel de explicatii venite de la specialisti pe acest subiect am putut gasi direct in site-ul  www.danbradu.ro, iar pentru celelalte cred ca singura solutie este sa ii contactez personal.

Alte stiri actuale :

1. 7 Reasons Why Your Clients Shouldn’t Write Their Own Content
2. How the Right Kind of SEO Placement Can Increase the Impact of Your Press Release
3. How to turn clicks into clients – the dos and don’ts of thought leadership campaigns
4. SEO Writing Post-Penguin 2.0 Checklist: 10 Things to Check Before and After Hitting “Publish”
5. Seo4anyone Now Offering Content Writing Plans for Search Engine Optimization Customers

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code