Poate fi incarcata o baterie fara fir?

optimizare seo blogger
Share Button

Poate fi incarcata o baterie fara fir?Exista momente cand intampinam probleme cu bateria telefonului nostru Nokia. In aceste cazuri, cea mai buna solutie este sa achizitionam un acumulator Nokia original. Un astfel de acumulator Nokia original reprezinta cea mai buna alegere intrucat este o garantie a calitatii.

Ramanem in sfera bateriilor si incercam sa raspundem la intrebarea: „Poate fi incarcata o baterie fara a folosi un incarcator cu fir?”.

Incepand cu anul 2009, incarcarea bateriei fara fir exista, intr-adevar, si foarte multe companii au lansat pe piata produse cu capacitate de incarcare fara fir. Cercetatorii au lucrat, de asemenea, la dezvoltarea noilor generatii de produse in cursa de a capta piata de incarcare a bateriilor. Magazinele de electronice reprezinta o sursa probabila pentru echipamente de incarcare fara fir, echipamente ce pot fi, de asemenea, comandate direct de la producatori.

Exista mai multe motive pentru care consumatorii gasesc ideea de incarcare wireless extrem de interesanta. Pentru multi, gandul ca ar putea scapa de multimea de cabluri si fire este foarte placut, iar incarcarea wireless ar putea insemna ca majoritatea utilizatorilor nu vor mai trebui sa aiba grija cu privire la pierderea incarcatoarelor sau a altor accesorii. Mai mult decat atat, conceptul poarta o nota de confort; in loc de a fi nevoiti sa conectam cate ceva la priza, am putea pur si simplu sa tinem bateria in raza de actiune a unui dispozitiv de incarcare, care ar percepe-o in mod automat.

Tehnologia de incarcare wireless a bateriei ar putea fi numita, mai bine, reincarcare fara fir. Aceasta implica utilizarea inductiei electromagnetice, ceea ce inseamna ca dispozitivul ce trebuie incarcat trebuie sa fie in contact cu incarcatorul. Utilizatorii de periute de dinti electrice pot fi familiarizati cu incarcarea inductiva, deoarece aceasta tehnologie este in mod curent utilizata la periutele de dinti electrice reincarcabile, in parte pentru a asigura faptul ca bateriile sunt bine sigilate in interior.

In ceea ce priveste inductia electromagnetica, ambele dispozitive sunt echipate cu bobine. Un flux de curent pe o parte, in dispozitivul de incarcare, induce tensiune in dispozitivul plasat pe sau in incarcator. Dispozitivul de incarcare poate citi capacitatea bateriei si poate determina cat de multa energie necesita, astfel de sisteme facilitand de cele mai multe ori o incarcare rapida.

Problema cu incarcarea inductiva este faptul ca dispozitivul care trebuie incarcat trebuie sa aiba o bobina care sa corespunda cu incarcatorul. Pentru produsele care sunt vandute cu capacitate de incarcare fara fir, bobina este construita chiar inauntru, insa in cazul produselor cum ar fi suporturile pentru incarcare, care si ele sunt folosite pentru incarcarea wireless a telefoanelor mobile, PDA-urilor sau a altor dispozitive, este nevoie de un adaptor, astfel incat dispozitivul ce urmeaza a fi incarcat sa poata fi conectat si apoi setat pe suport.

Carturesti.ro

Mai mult, incarcarea inductiva nu este atat de eficienta precum incarcarea la priza. Astfel, cercetatorii au propus dezvoltarea unor sisteme care ar putea transmite energie utilizabila pe o raza mica de incarcare pentru o adevarata incarcare fara fir a bateriei.

Pentru mai multe detalii legate de acumulatorul Nokia original accesati www.accesoriigsm.ro.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code