Salvarea multor tineri vine de unde nu te astepti

Carturesti.ro
Share Button

Salvarea multor tineri vine de unde nu te asteptiSa fii tanar in Romania poate fi o provocare uriasa. Una pe care nu multi reusesc sa o depaseasca cu brio. Fie ca este vorba de studii, fie ca este vorba de un loc de munca, majoritatea tinerilor de 18-25 de ani se descurca cu dificultate in societatea noastra.

Multi sunt nevoiti sa lucreze pentru a-si intretine sau a-si ajuta familiile, altii sunt nevoiti sa lucreze pentru a-si plati studiile, insa prea putini vor sa lucreze pentru vor sa aiba banii lor, fara sa depinda de parinti.

Desigur, exista tineri care inca isi doresc independenta financiara, si pentru asta sunt dispusi sa faca orice. Se angajeaza ca model de videochat, sau fac cursuri de calificare pentru meseriile banoase.

Totusi, cei care se gandesc ca tot ce au nevoie este un curs de calificare, se inseala, pentru ca in realitate, hartiile, altele decat banii, nu mai valoreaza prea mult. Odata cu certificarea profesionala trebuie sa ai in spate o experienta graitoare. Si aici incepe cercul vicios al tuturor problemelor.

optimizare seo blogger

Cand merge la un interviu un tanar este intrebat de experienta si mai apoi de calificari. Daca are ghinionul sa raspunda ca tocmai a absolvit si inca nu a dobandit experienta necesara, este ca si uitat in mintea recrutorului.

Putini recrutori sunt gata sa lase o responsabilitate pe mana tinerilor fara experienta. Lucru care, pe de o parte, estede inteles – afacerile sunt singura optiune a antreprenorilor si nu vor sa o lase pa mana unui neexperimentat.

Pe de alta parte, nici tinerii nu vor sa se multumeasca cu ceva mai putin decat posturile fruntase. Astfel se adanceste cercul vicios, pentru ca tinerii raman neangajati, decai fara experienta, iar angajatorii sunt fortati sa tina pe posturi oameni care ar trebui sa iasa la pensie.

Daca iti doresti independenta financiara, lucru pe care cred ca ni-l dorim cu totii, este timpul sa iei in considerare ideea ca trebuie sa incepi lucrul pe un post mai mic decat ti-ai dorit. Vei avea ocazia sa observi cum decurg lucrurile in sistemul in care esti angajat, si vei dobandi experienta.

In scurt timp, toti cei care isi doresc o promovare, o vor obtine, pentru ca tu stii deja procesul de functionare al companiei in care lucrezi.

Nu subestima pozitiile mici cu responsabilitate scazuta, pentru ca tocmai acelea te vor pregati pentru posturile importante pe care le vei ocupa de-a lungul vietii. Este foarte important sa iti tii mintea si optiunile deschise, pentru ca niciodata nu se stie de unde sare iepurele norocos.

S-ar putea sa fii angajat prima data intr-un loc care este departe de specializarea ta, dar care, pe parcurs iti va aduce satisfactie. S-ar putea chiar sa-ti placa mai mult decat ce credeai tu ca iti place sis a incepi sa prosperi acolo unde nu te astepti. Viata are ceva pregatit pentru tine, si nu e intotdeauna cee ace crezi tu!

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code