Care Sunt Avantajele Siropului De Artar?

Care sunt avantajele siropului de artar?

Share Button

Multi oameni consuma deja mult zahar – in majoritatea cazurilor, mai mult decat au de fapt nevoie. Acestea fiind spuse, ca o alternativa buna la zahar din trestie, si cand este consumat cu moderatie, siropul de artar este unul dintre indulcitorii pe care ar trebui sa-l folositi.

Siropul artar este un sirop natural, care este produs prin fierberea sapanului colectat din arborele de artar de zahar (denumirea speciei Acer saccharum), este acum printre ” indulcitorii naturali cei mai des consumati in intreaga lume.

Care sunt avantajele siropului de artar?

Acest indulcitor face mai mult decat sa va ofere un gust dulce. Acest sirop are in mod surprinzator beneficii pentru sanatate, inclusiv furnizarea anumitor fitochimice protectoare.

Similar cu contrastul intre boabe intregi si rafinate, indulcitorii naturali nerafinati contin niveluri mai ridicate de nutrienti, antioxidanti si enzime benefice, comparativ cu zaharul de masa alb sau siropul de porumb cu fructoza mare.

Atunci cand se utilizeaza in cantitati adecvate, beneficiile nutritive ale siropului de artar pot include capacitatea de a reduce inflamatia, de a furniza substante nutritive si de a gestiona mai bine zaharul din sange, toate ajutand in acelasi timp sa faca gusturile retetelor excelente.

Beneficiile siropului de artar asupra sanatatii

  1. Contine numerosi antioxidanti

Aveti nevoie de un motiv puternic pentru utilizarea comutatorului indulcitor? Arborele din care este facut siropul de artar este impresionant cand vine vorba de furnizarea de antioxidanti de protectie. De fapt, revista medicala Pharmaceutical Biology a  aratat ca siropul de artar pur contine pana la 24 de antioxidanti diferiti !

Carturesti.ro

Antioxidantii gasiti in siropul de artar sunt in principal sub forma de compusi fenolici. Compusii fenolici se gasesc intr-o varietate de alimente vegetale – inclusiv fructe de padure, fructe cu coaja lemnoasa si cereale integrale – si sunt considerate a avea beneficii semnificative atunci cand vine vorba de prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul.

Ei sunt capabili de a reduce daunele provocate de radicalii liberi care pot provoca inflamatii si pot contribui la formarea diferitelor boli cronice.

Unii dintre principalii antioxidanti gasiti in siropul de artar includ acidul benzoic, acidul galic, acidul cinamic si diferite flavanole, cum ar fi catechina, epicatechina, rutina si quercetinul. In timp ce cele mai multe se gasesc la concentratii scazute, altele sunt prezente in cantitati mai mari.

Astfel, este posibil ca beneficiile acestor antioxidanti sa contracareze unele dintre dezavantajele consumului de cantitati mari de zahar din sirop.

  1. Are un scor mai mic pe indicele glicemic

Studiile sugereaza ca siropul de artar poate avea un indice glicemic mai mic decat zaharoza, inclusiv cercetarea efectuata pe sobolani. Acest lucru poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2.

Zaharul rafinat si, in general, carbohidratii rafinati care contin putine fibre, sunt cunoscuti a fi metabolizati rapid de catre ficat. Acest lucru provoaca o “crestere a zaharului”, urmata de un “accident de zahar” rapid “. Si mai rau, consumul prea mult de zahar creste rapid glicemia si creste nivelul de insulina.

De-a lungul timpului, aceasta poate duce la scaderea raspunsului la insulina si la problemele de gestionare a glicemiei. Acesta este motivul pentru care se dezvolta diabetul.

Totusi, retineti ca deoarece consumarea prea multa zahar, din orice sursa, este una dintre cauzele principale ale unor probleme de sanatate cele mai raspandite – cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 si bolile cardiace – chiar si indulcitorii naturali ar trebui utilizati in cantitati mici.

Cand vine vorba de solutii pentru inversarea diabetului zaharat in mod natural sau alte conditii legate de zahar din sange, este mai bine sa minimalizati aportul de zahar in general si, in special, sa evitati zaharul rafinat.

Ei bine, acestea sunt doua dintre cele mai importante beneficii ale acestui sirop natural de artar. In urmatoarele randuri, veti descoperi o scurta lista a celorlalte beneficii pe care acest sirop le are asupra sanatatii:

  1. Poate ajuta la combaterea bolilor inflamatorii si neurodegenerative;
  2. Poate ajuta la protejarea impotriva cancerului;
  3. Ajuta la protejarea sanatatii pielii;
  4. Alternativa la zahar pentru digestie imbunatatita;
  5. Livreaza vitamine importante si minerale;
  6. Alternativa sanatoasa a indulcitorilor artificiali;
  7. Poate imbunatati efectele antibiotice.

Asadar, dupa cum se poate vedea, acestea sunt beneficiile pe care siropul natural de artar le poate avea asupra sanatatii organismului uman.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code