Care Sunt Avantajele Unor Hale Metalice?

Care sunt avantajele unor hale metalice?

Carturesti.ro
Share Button

Din ce in ce mai mult constructia de hale metalice pare a castiga teren in detrimentul constructiilor din beton, iar in acest sens stau marturie nenumaratele constructii de acest tip care par sa rasara aproape peste noapte.

Se pare ce din ce in ce mai multi antreprenori cauta sa apeleze la aceste tipuri de constructii, deoarece acestea prezinta un numar mare de avantaje, pe care nimeni nu le poate trece cu vederea mai ales cand vorbim despre acest domeniu despre care se stie ca necesita destul de multe resurse.

Avantajul major al acestor hale metalice consta in usurinta executiei acestora, datorita materialelor de constructii utilizate in acest sens. Faptul ca acestea sunt create avand ca baza o structura metalica ajuta foarte mult datorita greutatii reduse a constructiei, acest lucru transpunandu-se atat printr-un montaj deosebit de facil, cat si printr-un comportament deosebit in cazul incarcarilor de orice tip.

Acest lucru este destul de important deoarece cu totii stim ca o constructie din beton poate prezenta anumite carente din punct de vedere al comportarii in anumite situatii si sub anumite incarcari, si facem referire aici la incarcarile dinamice de tipul seismelor.

Seismele sunt practic incarcarile pe care nici un inginer nu le poate estima cu certitudine, intensitatea acestora fiind stabilita dupa perioada de producere a lor. Din acest punct de vedere insa, aceste constructii par a ne oferi un spor de siguranta care trebuie acceptat ca atare si care trebuie respectat pentru importanta sa majora.

Halele metalice sunt structuri care pot rezista foarte bine si in cazul factorilor meteorologici, punerea lor in opera nefiind conditionata in nici un fel de conditiile climatice, precum in cazul punerii in opera a betonului.

Despre beton se stie deja ca necesita un timp de maturare care dureaza pana la 28 de zile, dar si de conditii speciale de turnare a acestuia, peste care nu se poate trece. Este nevoie de o temperatura optima de turnare, iar temperaturile de inghet necesita a fi evitate.

Un alt avantaj al halelor metalice este acela ca permit transpunerea unui proiect de constructiiin forme deosebite, deoarece otelul este mult mai usor de manevrat decat betonul, si mult mai usor pot fi create formele necesare executiei unor detalii de arhitectura mai complicate.

Mai mult decat atat in aceste cazuri nu mai exista nici riscul slabirilor, asa cum stim din cazul betonului, acolo unde acesta la intindere prezinta un risc major de fisurare.

In mod cert avantajele sunt mult mai multe decat cele pe care le-am prezentat noi, iar acest lucru il stiu cel mai bine specialistii in domeniu precum cei de la www.avangart.org. Acesti profesionisti cunosc indeaproape secretele materialelor de constructii si pot emite pareri mult mai avizate si mai in deplina cunostinta de cauza.

optimizare seo blogger

Halele metalice reprezinta in mod cert constructii ale viitorului si nu neaparat pentru ca ar necesita tehnologii inovative de realizare ci pentru faptul ca aceste tipuri de constructii sunt cele care vor fi din ce in ce mai cautate tocmai pentru avantajele oferite si pentru durabilitatea lor de-a lungul timpului.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code