Ce Este Vata Bazaltica?

Ce este vata bazaltica?

Share Button

Vata minerala bazaltica se gaseste sub forma de placi care sunt usor de montat, si care se aseamana cu placile din fibra de sticla, doar ca are ca materie prima roca bazaltica. Roca se incalzeste intr-un cuptor pana cand se topeste si ajunge in stare lichida, asemanandu-se cu magma, dupa care printr-un proces asemanator cu cel al producerii vatei de zahar, “magma” se transforma in fibre microscopice, care se aduna in mod firesc in mici scame.

Acestora le sunt adaugati adezivi, pentru a se putea aduna in “paturi” pufoase, care apoi sunt tratate cu substante impotriva umiditatii, dupa care sunt asezate mecanizat in straturi, pana in momentul in care se obtine grosimea dorita a produsului final.

Apoi vata bazaltica Rockwool mai trece printr-o serie de compresoase si cuptoare pentru a obtine parametrii doriti, dupa care se taie in placi de dimensiuni prestabilite.

In cazul in care intentionati sa cumparati vata bazaltica Rockwool, cu siguranta este indicat sa tineti cont de cateva detalii foarte importante, pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste produsul si calitatea acestuia. Iata de ce detalii trebuie sa tineti cont cand alegeti vata bazaltica Rockwool.

Conductivitate termica

Conductivitatea termica se refera la caldura transferata de material cu grosimea sectiunii unitatii in volumul unitatii si timpul unitatii in conditii stabile de transfer de caldura. Unitatea este watt / (metru. Kelvin) W / MK. Conductivitatea termica a lanii de roca este de obicei intre 0,032w / mk pana la 0,040w / mk cand temperatura medie este de 25 ℃.

Este legat de densitatea, continutul de apa si diametrul fibrelor din vata minerala. In general, cu cat densitatea lanii de roca este mai mare, continutul mai scazut de apa, cu atat mai fin diametrul fibrei, cu cat conductivitatea termica este mai mica.

Intrebati proprietarul de ce conductivitate termica are nevoie si apoi intrebati fabrica daca o pot indeplini? Conductivitatea termica a lanii de roca EcoIn este de aproximativ 0,038w / mk.

optimizare seo blogger

Capacitatea hidrofoba si performanta de higroscopicitate

Fibra din lana de roca nu absoarbe apa, dar din cauza structurii poroase, decalajul poate aspira apa. Trebuie sa pulverizeze aditivi hidrofobi pe suprafata lanii de roca pentru a obtine hidrofob. Dar ura de apa nu este egala cu impermeabila. Odata ce presiunea exterioara a apei este mai mare decat tensiunea superficiala, apa va intra in vata de stanca.

Absorbtia umiditatii reprezinta performanta rezistenta la umiditate a produselor din lana de roca. Adica capacitatea de a absorbi vaporii de apa in aer in anumite conditii de temperatura si umiditate. Cu cat este mai mare absorbtia de umiditate, cu atat este mai slaba performanta lanii de roca. In conformitate cu GB / T 25975, rata de absorbtie a umiditatii din lana de piatra ar trebui sa fie <1%.

Puteti testa lana de roca doar prin udarea lor. Uneori, exista blocarea pulverizatorului, acest lucru va duce la neuniformitatea liantului. O astfel de lana de roca are diferenta de culoare. Locul care are liant de lipici este mai greu, locul care nu are este mai moale. Va duce la puntea termica.

In plus, observati daca lana are multe impuscaturi. Acestea sunt globulele care nu au fost fibrate in timpul procesului de filare. Acesta va influenta proprietatea de izolare. Ar trebui sa fie mai mica de 12% (diametru > 0,25 mm) conform GB11835-98.

Performanta la ardere

Performanta la ardere se refera la toate modificarile fizice si chimice care apar atunci cand un material de constructie arde sau intampina foc. Aceasta performanta se masoara prin caracteristicile suprafetei materialului, cum ar fi aprinderea si transmisibilitatea la flacara, caldura, fum, carbonizare, greutate si produse toxice.

Stanca in sine nu arde. Performanta de ardere a lanii de roca este buna. Poate sa taie focul, sa creasca sansele de a scapa in foc, sa asigure siguranta cladirii si sa previna prabusirea. Dar, uneori, unele fabrici vor folosi liant inferior, liantul poate fi inflamabil. Face efectul ignifug al lanii de roca redus foarte mult.

Forta lanii de roca

Rezistenta vatei de roca include rezistenta la compresiune si rezistenta la tractiune. Pentru vata de roca folosita pe acoperis, rezistenta la compresiune trebuie sa fie mai mare de 40KPA. Pentru cea utilizata pentru peretele exterior, rezistenta la compresiune trebuie sa fie mai mare de 7,5kpa.

In general, cu cat rezistenta necesara este mai mare, cu atat trebuie sa fie selectata o densitate mai mare a placii de lana de roca. Este foarte important sa alegeti densitatea in vrac potrivita in functie de locul in care il utilizati.

Iata o densitate comuna folosita:

60-80 kg este de obicei utilizat in sandwich board. Are metal pe ambele parti, iar rezistenta poate fi dublata prin rasturnarea directiei fibrei. 80kg este recomandat pentru placa de lana de roca pentru absorbtia sunetului. 100-120 kg pentru pereti interiori sau podele. Utilizare 140-180 kg pentru pereti exteriori si acoperisuri.

Carturesti.ro

Daca o placa de roata de 80 kg se foloseste in peretele extern (sistem de tencuiala), chiar si cel de cea mai buna calitate va cadea. Deoarece rezistenta de 80 kg nu este suficienta pentru a apuca mortarul. Verificati sub 140kg densitate. Este suficient de rigid pentru a suporta un barbat care merge pe ea.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code