Ce Feature-uri De Laptop Isi Merita Banii Cu Adevarat?

Ce feature-uri de laptop isi merita banii cu adevarat?

optimizare seo blogger
Share Button

Pretul mediu de vanzare cu amanuntul pentru un laptop Windows este de doar 477 dolari (date NPD) si puteti obtine unul foarte capabil pentru mult mai putin. Cu toate acestea, vanzatorii de PC-uri sunt in afaceri pentru a obtine un profit, asa ca intr-adevar doresc sa cumparati notebook-uri care costa cu sute sau chiar mii de dolari mai mult.

Dar, daca platiti un pret premium, asigurati-va ca obtineti un laptop care aduce ceva special, nu doar cateva componente high-end, care nu vor afecta modul in care il utilizati. Pentru baterie laptop, intra pe Mentor-Market.ro.

Ce puteti obtine pentru 450 de dolari

Unii furnizori percep mai mult pentru mai putin, dar astazi puteti gasi cu usurinta un laptop cu performante solide, gratie unui procesor Intel Core i3, un hard disk de 500 GB si memorie RAM de 4 pana la 6 GB. Desi nu sunt obisnuite in aceasta zona de preturi, puteti gasi si sisteme cu afisaje touch 1080p, procesoare Core i5 sau unitati SSD, niciodata toate cele trei impreuna. Puteti obtine chiar notebook-uri 2-in-1 – care se transforma in tablete.

Pentru 399 dolari, puteti obtine Asus VivoBook E403SA, care vine cu un ecran de 1920 x 1080, 128GB de memorie eMMC si un design de aluminiu premium, dar are cateva dezavantaje, cel major fiind faptul ca foloseste un procesor slab, din gama Intel Pentium. Sau puteti obtine ceva cu un procesor bun, dar ecran slab si spatiu de stocare mediu, ca un Acer Aspire E5 de 389 dolari cu un procesor Core i5, ecran de 1366 x 768 si un hard disk de 1TB.

Laptop-uri cu specificatii extreme: o pierdere de bani

Majoritatea furnizorilor de PC-uri par sa creada ca, in cazul in care vor ingloba doar un procesor mai rapid sau o placa grafica discreta in acelasi sasiu ieftin, acestia pot castiga la pret, iar consumatorii il vor plati cu placere. Cu toate acestea, un laptop din plastic cu o tastatura rigida care incepe de la 400 de dolari, inca arata si se simte ieftin dupa adaugarea unui procesor Core i7 si cresterea pretului la 800 de dolari.

Acum cativa ani, o companie mi-a trimis un netbook de 1.100 de dolari pentru un scurt review. Dupa ce am dat laptopului de 11,6-inci un rating scazut si am scris despre el ca a fost supraevaluat, un reprezentant al producatorului m-a chemat sa se planga.

Carturesti.ro

Nu a fost corect sa numim dispozitivul “supraevaluat”, a sustinut el, deoarece compania lui a cheltuit o multime de bani pe componente precum un ecran tactil si o grafica discreta Nvidia; Ei nu si-au putut permite sa plateasca mai putin. “Dar este inca un netbook”, am spus, “un netbook de 1.100 de dolari. Cine vrea?”

Daca doriti sa cereti pe un laptop de doua, trei sau chiar patru ori mai mult decat pretul cerut pentru unul mediu, trebuie sa vizati o nisa specifica sau sa oferiti o experienta aproape perfecta. Modelul Vaio Z Flip este disponibil la pretul de 1.800 USD, cu un design din aluminiu premium si un procesor foarte rapid.

Cu toate acestea, alte 2-in-1 premium, cum ar fi Lenovo Yoga 910, vizeaza aceeasi audienta dar la sute de dolari mai putin si, desi nu sunt la fel de bine pozitionate pe piata, au tastaturi si ecrane mai bune.

Clientii cu bugete de 1.800 de dolari sunt, de obicei, fie profesionisti creativi care doresc cu adevarat un MacBook Pro, ingineri care au nevoie de o statie de lucru mobila chiar mai rapida, sau gameri care au nevoie de o platforma puternica.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code