Img 20180816 171723 100769114 Large

Ce trebuie sa stii despre un laptop refurbished?

Share Button

In cazul in care detii deja un laptop insa acesta nu mai face fata cu succes cerintelor tale, sau in cazul in care nu detii un astfel de echipament, insa te gandesti serios sa iti cumperi unul, cu siguranta cauti cele mai bune echipamente la cele mai bune preturi.

Ei bine, un laptop bun cu siguranta este un laptop care face fata cu succes tuturor cerintelor tale. Un laptop bun este un laptop scos pe piata de catre un producator de top, si care dispune de specificatii tehnice notabile.

Atunci cand ai nevoie de un laptop care sa faca fata cerintelor tale, ai putea opta pentru un laptop refurbished, in cazul in care nu vrei sa cheltuiesti foarte multi bani pentru a-ti cumpara un laptop nou.

In cazul in care nu ai prea multe cunostinte despre laptopurile refurbished, trebuie sa stii ca acestea sunt echipamente care au fost achizitionate in leasing de catre anumite companii, au fost folosite iar dupa terminarea contractului de leasing ele au fost trimise inapoi in fabrica, au fost testate, reconditionate, iar apoi testate inca odata, dupa care au fost reintroduse in comert.

Aceste echipamente sunt de regula mai performante si mai bune decat cele noi dat fiind faptul ca sunt scoase pe piata de catre branduri renumite, dar si pentru ca laptopurile cumparate de catre companii fac parte din clasa business, deci sunt extrem de performante.

Referitor la testarile si reconditionarile acestor echipamente, trebuie precizat ca in momentul in care ele ajung din nou pe mana producatorilor, sunt verificate urmatoarele:

  • Memoria laptopurilor este testata iar producatorii se asigura ca echipamentul din acest punct de vedere este functionala 100%, fara erori sau intarzieri;
  • Hard disk-ul laptopurilor ajunse din nou in fabrica este testat pentru ca producatorii sa se asigura ca nu are bad-uri si ca functioneaza la capacitate maxima, dar si ca lucreaza la o viteza buna;
  • In cazul placilor de baza, la fel ca si in cazul placilor video trebuie precizat ca sunt verificati condensatorii sau alte semne vizibile de uzura;
  • Este instalat sistemul de operare pe fiecare laptop care ajunge inapoi in fabrica, pentru ca producatorul sa se asigura ca fiecare echipament este perfect functional;
  • Se inlocuieste tastatura laptop-urilor care ajung in fabrica, cu o tastatura noua, acolo unde este tastatura echipamentului prezinta urme vizibile de uzura;
  • Bateriile laptop-urilor sunt testate iar in cazul in care nu au performante bune sunt schimbate, si este garantata functionarea lor pentru cel putin o ora.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca toate echipamentele care ajung in fabrica pentru a fi reconditionate, sunt supuse testarii, iar toate componentele care nu functioneaza perfect sunt schimbate cu altele noi.

Carturesti.ro

Un alt aspect foarte important este acela ca laptopurile refurbished beneficiaza in clipa de fata de o perioada de garantie la fel de indelungata precum laptopurile noi, deci acesta este inca un motiv pentru care se merita achizitionarea unui laptop refurbished, mai ales daca acesta este de la HP, Dell sau alt brand renumit.

optimizare seo blogger
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code