Curierat

Cum alegem serviciile de curierat?

Carturesti.ro
Share Button

O companie de curierat este responsabila pentru livrarea pachetelor, a documentelor si a postei intre doua parti. Spre deosebire de oficiile postale operate de stat, serviciile de curierat sunt de obicei prestate de catre companii private, care ofera servicii mai competitive, cum ar fi livrarea pachetelor de la usa la usa 7 zile pe saptamana, unele chiar oferind servicii non-stop.

Cei mai multi curieri vor oferi, de asemenea, servicii de livrare a pachetelor in aceeasi zi sau a doua zi si servicii internationale de livrare a pachetelor la preturi mai atractive.

Cum sa alegi cel mai bun serviciu de curierat?

Chiar daca exista multe servicii de curierat diferite disponibile in tara noastra, alegerea celei mai bune pentru dvs. poate fi destula de dificila. Cum decideti care dintre toate serviciile de curierat vi se potriveste cel mai bine si cum alegeti cel mai bun curier rapid ieftin? Raspunsul scurt este ca depinde de situatia dvs.

Iata primii cativa factori care trebuie luati in considerare:

  1. Curier pentru afacerea dvs.: Viteza de livrare a pachetului

Ca proprietar al unei companii de comert electronic, stii ca viteza de livrare este totul. Clientul dvs. se asteapta ca darul de nunta sa ajunga inainte de nunta, nu dupa; asa cum si dvs. daca va comandati de la un alt magazin electronic o pereche de pantofi, va doriti ca acestia sa ajunga cat mai repede.

Daca trimiteti documente importante de afaceri pentru a incheia o afacere, nu le dati la timp poate insemna ca altcineva primeste acordul, nu tu. Va putea curierul sa livreze pachetul a doua zi?

Cat timp dureaza livrarea de pachete pe plan intern sau international? Cat de curand poate curierul sa ridice pachetul? Unele servicii de curierat ofera ridicare rapida in timp ce altele opereaza numai in timpul orelor de lucru de luni pana vineri. Timpul de livrare garantat este un alt factor de luat in considerare si in acest caz.

  1. Trimiterea documentelor si obiectelor de valoare: Garantie de urmarire si livrare

Atunci cand siguranta este esentiala, alegerea celui mai bun serviciu de curierat ar trebui sa depinda de serviciile de urmarire, de garantarea livrarii si de asigurare. Imaginati-va ca aveti un cadou foarte important pentru a-l trimite in Franta de exemplu.

Ce se intampla daca curierul din greseala pierde coletil? Pentru a va proteja de acest lucru, asigurati-va ca alegeti un curier cu optiuni suplimentare de asigurare si de urmarire.

Cand trimiteti un pachet, compania de curier va furniza o etichetacare are un cod de bare cu un numar de urmarire (sau lot) pe el. Apoi este scanat ca pachetul se deplaseaza prin pasi diferiti pe ruta de livrare.

Acest lucru va permite sa “urmariti” pachetul direct pe site-ul de curierat. Pentru a face acest lucru mai usor, site-urile de comparare a livrarilor va permit sa urmariti pachetele trimise prin diferite servicii de curierat, toate intr-un singur loc.

In plus, atunci cand trimiteti bunuri fragile sau valoroase (de ex. Instrumente muzicale), doriti sa fiti 100% sigur ca curierul dvs. se ocupa cu grija de ele si ca sunteti protejati impotriva pierderilor si pagubelor potentiale.

  1. Transportul in strainatate: livrari internationale

In prezent, aproape toata lumea are prieteni si familie in strainatate sau face afaceri cu persoane din strainatate. Trebuie sa stiti in ce tari livreaza curierul dvs. sau cat timp este nevoie pentru a livra pachete din Romania in Marea Britanie sau din Romania in Germania, Spania, Italia sau alte tari.

  1. Daca sunteti ocupat: Timpul de colectare a pachetelor si de livrare

Timpul de colectare si de livrare sunt, de asemenea, importante atunci cand alegeti serviciul dvs. de curierat. Cand trebuie sa trimiteti un pachet in seara sau in weekend, alegerea unui serviciu de curierat cu puncte de desemnare este cea mai buna optiune pentru dvs. (si probabil va va economisi timp si frustrare prin renuntarea la orele de asteptare lunga).

Daca nu aveti timp sa va indreptati spre posta sau sediul firmei de curierat, poate ca si pachetul dvs. este chiar greu – puteti sa primiti curierul si sa va ridicati de la usa.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand intentionati sa alegeti o firma de curierat pentru a expedia colete intern sau international.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code