Cum Functioneaza In General Casele De Amanet

Cum functioneaza in general casele de amanet?

Share Button

Cei mai multi consumatori nu mai apeleaza atat de mult ca in perioada de criza la casele de amanet, din cateva motive principale.

Pe de o parte, cei care erau clienti obisnuiti ai caselor de amanet, nu mai au ce amaneta, pe de alta parte sunt mult mai multe posibilitati acum de a imprumuta rapid sume de bani sau de a vinde diverse lucruri pe care le detineti si de care nu mai aveti nevoie, prin intermediul site-urilor specializate pe Internet, care promoveaza de regula si livrarea gratuita a bunurilor vandute.

 

Intrebarea care se impune totusi, ce tipuri de clienti au casele de amanet?

Carturesti.ro

La astfel de imprumuturi oferite de casele de amanet apeleaza clientii nebancabili: cei care de regula au nevoie in general de sume mici de bani, pe perioade scurte si care au venituri mici,  nu au venituri, sau au intarzieri la creditele bancare.

Acesti consumatori de credite sunt si clientii potentiali ai unor IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare), care ofera credite foarte rapide in circa 2-3 ore, de o valoare foarte mica intre 100 si 1000 RON, fara garantii si documente de venit. Aceste credite foarte rapide, nefiind garantate cu bunuri sau cu un anumit tip de venit, au costuri mult mai ridicate, care de obicei acopera eventualul risc al neplatii creditului.

 O alta intrebare este si cum functioneaza o casa de amanet?

Casa de amanet acorda credite cu primire de bunuri in pastrare, credite garantate cu diverse bunuri mobile. Aceste bunuri mobile sunt primite si pastrate de casa de amanet pana la rambursarea imprumutului in intregime si a dobanzii aferente.

Daca la data stabilita in contract nu sunt returnati banii si dobanda aferenta, bunul amanetat apartine casei de amanet.

In general, o casa de amanet evalueaza un bun la 50% din valoarea lui reala, si daca ramane in posesia acestora, il pot valorifica foarte repede la o valoare mai mare decat cea de amanet.

O statistica interesanta arata ca doar circa 20% dintre bunurile amanetate, dintre care si cele prin amanet bijuterii, mai sunt recuperate de catre posesorii lor.

In perioada de criza, casele de amanet au inregistrat profituri mari in perioada de criza, insa acum profiturile acestora sunt in scadere si tot mai multe case de amanet se desfiinteaza.

In ultima perioada, casele de amanet incearca sa atraga clientii prin dobanzi mult mai mici de 0,2% pe zi, fata de 2% in perioada de criza, sau printr-o diversificare a bunurilor luate in amanet, fie ca sunt bijuterii, electronice, electrocasnice, sau autoturisme.

 

Aceasta presupune obligatoriu asigurarea unor spatii mult mai mari de depozitare pentru bunurile amanetate si automat vor aparea costuri mai mari.

 

In anii de criza, unele case de amanet in goana dupa profit au incercat sa promoveze si imprumuturi garantate cu ipoteca. Dar aceste imprumuturi au trebuit reglementate de lege.

 

optimizare seo blogger

In concluzie, este bine sa apelam la unele case de amanet pentru imprumuturi, dar acest lucru nu ne rezolva decat pentru o perioada scurta de timp problemele financiare.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code