Camioane

Cum sa iti alcatuiesti o flota auto

Share Button

Transportul rutier devenit astazi mijlocul favorit pentru plasarea marfurilor dintr-un loc in altul al tarii. Aceasta dupa multi ani in care transportul feroviar ocupa prima linie in transportul de marfuri, inaintea celui rutier si naval. Astazi insa, motivele pentru care s-a ajuns la aceasta situatie sunt multiple.

In primul rand, transportul naval, desi a ramas cel mai ieftin, nu se adreseaza tuturor categoriilor de transportatori. Pentru cei care importa marfuri din zone indepartate de pe Glob, este o afacere rentabila. In schimb, transportul naval nu isi mai are astazi atat de multi doritori nici macar pe cursurile principale ale Dunarii, ca sa nu mai vorbim de celelalte rauri.

De asemenea, transportul feroviar sufera la capitolul investitii in infrastructura, astfel incat transportul rutier ramane aproape singura alternativa.

Ce trebuie sa stii insa pentru a-ti construi o flota auto competitiva, care sa iti aduca si profit? Vom incerca sa va prezentam cateva sugestii, pentru cei aflati in cautarea unei idei de afaceri sau, de ce nu, de dezvoltare a uneia?

Carturesti.ro

Flota auto, principala investitie

In primul rand, trebuie spus aici ca transportul rutier reprezinta astazi peste doua treimi din totalul transporturilor inregistrate astazi in Romania. Prin urmare, atunci cand avem de transport marfuri in plan intern, primul gand care ne vine in minte este apelarea la un operator de transport din Romania.

Ce presupune insa acest lucru din partea unui investitor? In primul rand, acesta trebuie sa aiba o flota auto cat mai consistenta, care da poata face fata cererii. Daca este sa luam in calcul un serviciu de coletarie, spre exemplu, atunci poate fi luata in calcul si achizitia unor masini mici, capabile sa transporte niste plicuri sau cutii cu ziare.

In rest, vorbim despre achizitia flotelor de masini mari prin siteuri ca https://www.kleyntrucks.com/ro, unele de mare tonaj, capabile sa transporte fie lemn, fie alte materiale de constructii sau material finit.

Din acest punct de vedere, vedem ca flota auto reprezinta principalul atu al unui transportator rutier, in fata concurentei. Aceasta trebuie sa fie nu doar numeroasa, ci si bine intretinuta, ceea ce presupune costuri si un fond permanent de rulaj.

Investitia in capitalul uman

Dincolo de investitia in flota auto, extrem de important in activitatea unei companii de turism este personalul. Astfel, prima preocupare intr-o astfel de activitate este gasirea de conducatori auto calificati.

Din acest punct de vedere, trebuie sa cauti soferi experimentati, cu permis pentru categoriile solicitate de mijloacele de transport puse la dispozitie si, pe cat posibil, fara cazier si fara evenimente in trafic.

optimizare seo blogger

In afara de soferi insa, intr-o companie de transport iti mai trebuie oameni calificati la facturare, la contabilitate, chiar la implementarea unor servicii IT, cata vreme toate evidentele si programarile tale se fac astazi pe calculator.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code